Rafflande derbykamp? • Nä, Tuna klassen bättre – här är betygen!

Tät och rafflande derbyfajt på Tunhamra? Inte alls, det var inte ens nära. Tuna var mycket bättre än Djursdala och vann med komfortabla 4–0, vilket var klart i underkant. "En jättebra match av oss", säger IFK-tränaren Lasse Gustavsson.

Eddie Lundin gjorde tre mål för IFK Tuna.

Eddie Lundin gjorde tre mål för IFK Tuna.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-05-17 21:39

På förhand, helt ovisst. Kanske till och med att gästande DSK var knapp favorit med tanke på den starka insatsen mot Tjust (4–0) förra veckan. Att jämföra med Tunas förhållandevis bleka prestation mot Hultsfreds FK i måndags. 

Men som ni vet. Fotboll är fotboll och ibland är det logiska inte alls så logiskt som man tror. 

Det började direkt. Tuna visade från start upp sig från sin allra bästa sida, med en glöd och en beslutsamhet man inte såg röken av på Tunhamra tidigare i veckan. 

Vad sa ni egentligen innan matchen?

– Det var nog ganska tydligt för alla vad vi ville. Vi kommer ut jättebra och visar härlig inställning. Sen sa vi också att Djursdala kommer försöka lyfta långa bollar och det var precis vad som hände, säger tränare Gustavsson och fortsätter:

– Jag tycker att vi gör precis som vi ska första 25 minuterna, sen försöker vi slå för många avgörande passningar i första halvleken och det var inte helt lyckat. 

Att det var ett heltänt Tuna märktes med all tydlighet. Eddie Lundin rakade in 1–0 efter nio minuter, kort senare satte Diego Toribio 2–0. 

Om det var glatt och belåtet i IFK-lägret var känsloläget det rakt motsatta i DSK.

– Jag är jättebesviken. Vi är inte påkopplade och jag märkte det redan på uppvärmningen. Den var usel, säger tränaren David Henriksson med närmast tom blick. 

Det hjälpte föga att det blev en uppryckning senare delen av första halvleken. Slaget var förlorat när Tuna direkt efter paus gjorde 3–0 genom Eddie Lundin efter hörna. Efter en dryg timmes spel fick han kröna sin insats när han pangade in en straff stenhårt i krysset.

– Jag ville göra hattrick, därför tog jag straffen, sa han med ett leende. 

På bara några dagar har den tekniske anfallaren nu gjort fem mål, på två matcher. 

– Jag borde ha gjort fler i den här matchen – och vi skulle minst ha gjort sex-sju mål på alla chanser vi skapade. 

Jo, så var det. Tuna brände ganska rejält, men vann ändå med 4–0.

– Jag tror faktiskt inte att Djursdala hade en enda riktigt het chans på hela matchen, säger Lasse Gustavsson som såklart var nöjd med väldigt mycket i det här derbyt.  

Till skillnad från hans tränarkollega Henriksson:

– Tyvärr tycker jag inte att vi är tillräckligt ödmjuka och jag får ta på mig att vår matchplan inte lyckades. 

BETYG

5 stjärnor: Johan Lundin

Om det var en tveksam insats totalt sett av IFK så sent som för bara några dagar sedan, var det här något helt annat. Inte minst från kapten Lundin. Han var kort och gott helt suverän mot DSK. Han vann i princip varenda duell och låg hela tiden rätt i position. Klockren.

4 stjärnor: Alexander Gustafsson

Lundins mittbackskollega var nästan lika bra. Läste spelet utmärkt och även han stenhård i närkamperna.

3 stjärnor: Eddie Lundin

Två mål i måndags mot Hultsfred. Och nu tre nya mot Djursdala. Eddie Lundin har prickat in toppformen. 

2 stjärnor: Anthon Bekési

Snacka om murbräcka på mittfältet. DSK hade stora problem att stå emot Bekésis fysik. Adderade det med att också vara bra i spelet med boll. 

1 stjärna: Diego Toribio Urrutia

Rörde sig mycket bra på planen, kombinerade fint med framför allt Anton Carlsson och var säker i bollmottagningarna. Stark match av prestigeförvärvet från HFK. 

• I Djursdala var det jämnt överlag och ingen utmärkte sig före någon annan. 

undefined
Femman
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om