Viktigt toppmöte: "Då tror jag vi kan köra över dem"

Oskar Eriksson mot Sebasthian Svensson. IFK Tuna mot Hultsfreds FK. Det blir en het batalj på planen – men också vid sidan av. "Det kanske blir en hjärnornas kamp", säger "Basse" inför fredagens derby.

Oskar Erikssons IFK Tuna möter Sebasthian Svenssons Hultsfreds FK i ett spännande derby.

Oskar Erikssons IFK Tuna möter Sebasthian Svenssons Hultsfreds FK i ett spännande derby.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-05-19 19:30

IFK Tuna har tuffat på och verkligen fått upp farten i division 5. Fem matcher in i seriespelet har man motsvarat förväntningarna, plockat maximala 15 pinnar och toppar tabellen. 

Oskar Eriksson, som är tränare för Tuna, höjer trots det ett varningens finger.

– Efter fem raka vinster känns det som att folk börjar bli lite för bekväma. Det är min största uppgift, att försöka få grabbarna att hålla fokus, säger han. 

Nu ställs man inför den kanske tuffaste uppgiften så här långt, när Hultsfreds FK gästar Tunhamra på fredagskvällen.

– Alla vet att det är en viktig match och att Hultsfred är en tuff motståndare. Jag har hört att de spelar bra. Samtidigt så är jag väldigt bekväm i att om vi taggar till och spelar vår bästa fotboll så är vi svårstoppade. Nyckeln blir att komma in rätt i matchen och inte bjuda in Hultsfred. Vinna första närkamperna och sätta oss i respekt. Då tror jag att vi kan köra över dem. Jag tror inte att de har erfarenheten och kraften som behövs för att kunna tackla oss. 

undefined
Oskar Eriksson och Sebasthian Svensson var lagkamrater i Vimmerby IF för några år sedan.

Hans tränarkollega i HFK, Sebasthian Svensson, har stor respekt för motståndet.

– Individuellt är Tuna kanske seriens bästa lag. De har jätteduktiga spelare, säger han.

Vad talar för ditt lag, tycker du?

– Motivation slår klass. Vi är ett väldigt bra fotbollslag också. Även om vi har ett yngre lag så har spelarna minst lika mycket fotboll i sig. Jag tror att det laget som vill mest kommer att vinna. 

HFK ligger fyra i tabellen med sina tio poäng och kommer senast från en oavgjord match (1–1) borta mot IFK Västervik.

– Vi har pratat lite om vad vi inte gjorde bra i förra matchen och kollat på vad vi kan göra nu för att straffa Tuna. Jag tycker att vi är så förberedda som vi kan bli.

Kommer ni göra några stora förändringar i ert spel?

– Nej, inga jätteförändringar. Det är bara några småjusteringar som förhoppningsvis kommer att gynna oss, menar Svensson, som har ett gynnsamt truppläge:

– Det är egentligen bara Johan "Happe" (Nilsson) som är borta.

I IFK Tuna finns det frågetecken för Ted Åström Åberg.

– Han har lite problem med benhinnorna. Samtidigt har "Mange" (Pettersson) och Martin (Carlsson) varit grymma som mittbackpar, så jag är inte orolig. Vi kan ha Ted som en joker, säger Oskar Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!