Rimforsa IF tog tredje raka cupsegern: "Inget snack"

Rimforsa IF fortsĂ€tter att gĂ„ som tĂ„get i Östgötacupen. Mot Tallboda IF vann laget klart rĂ€ttvist med 4–2. "Det var en bra prestation", sĂ€ger RIF-trĂ€naren Mats Andersson.

Daniel Rambin gjorde ett mÄl nÀr Rimforsa vann.

Daniel Rambin gjorde ett mÄl nÀr Rimforsa vann.

Foto: Erik Winell

Fotboll2024-03-02 20:04

Men det var ingen enkel match för Rimforsa. Tallboda försvarade lÄgt och kompakt. Dessutom inledde hemmalaget mÄlskyttet efter cirka 20 minuter.

– Tallboda gör 1–0 pĂ„ en kontring, en duktig anfallare i deras lag sĂ€tter den. Det var i princip deras första anfall i matchen, sĂ€ger Mats Andersson.

NÄgra minuter senare brÀnde Daniel Rambin straff. Kort dÀrefter revanscherade han sig dÀremot med ett lÄngskott frÄn mittplanen som letade sig in i mÄl. Och efter första halvlek var det likalÀge.

undefined
Mats Andersson, trÀnare i RIF, tyckte segern var klart rÀttvist.

RIF tog sen över mer och mer i andra halvleken. Och i 64:e minuten gav det utdelning nĂ€r Sam Lenneman Söderberg hittade nĂ€tet. DĂ„ valde division 5-laget Tallboda att utnyttja bonusstraffen och kvitterade till 2–2.

– Jag gillar faktiskt upplĂ€gget med bonusstraff till de lĂ€gre rankade lagen. Det ger en extra krydda och de lĂ€gre rankade lagen har chansen att utmana.

undefined
Qalid Adan Haji gjorde tvÄ mÄl.

Men sen klev en matchvinnare form, detta i form av Qalid Adan Haji som gjorde tvĂ„ obesvarade mĂ„l för RIF som vann med 4–2.

– Kul att Qalid fĂ„r komma igĂ„ng med mĂ„lskyttet. Han placerar in första mĂ„let vĂ€ldigt enkelt. Det andra gör han riktigt snyggt, han bryter in frĂ„n vĂ€nster och placerar in bollen i bortre kryss, sĂ€ger Andersson och fortsĂ€tter:

– Inget snack om att vi ska vinna. Det Ă€r en bra prestation mot ett tuffare motstĂ„nd Ă€n vi mött tidigare, och nu har vi satt oss i ett bra lĂ€ge.

Adan Haji fÄr Adam Strangnefeldt och Sam Lennemen Söderberg beröm.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!