Inför seriepremiären – HM IS är laddade till tusen

Efter fjolsäsongens andraplacering vill HM IS nu revanschera sig mot serievinnarna Eksjö U. De gör det dessutom som nykomlingar i division tre.

HM IS damer tränar ett pass i Furulundshallen och ett pass på konstgräset i Eksjö i veckan under försäsongen.

HM IS damer tränar ett pass i Furulundshallen och ett pass på konstgräset i Eksjö i veckan under försäsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-03-16 12:00

AVSPARK 2022

Med dryga månaden kvar till seriepremiären ligger HM IS damlag långt fram i uppladdningen.

– Vi har redan börjat lägga stenhårt fokus på träningarna inför den kommande säsongen, säger tränaren Kjell Davidsson. Det vi övar på mest är framförallt passningsspelet. Spelarna har kommit igång bra hittills.

Hur är läget hos spelarna i truppen?

– I nuläget finns det inga skador alls bland spelarna. Alla är 100 procent friska. Tyvärr har vi bara 16 spelare just nu då vissa är kvar inom innebandyn. Men om vi fortsätter att vara förskonade från skador kommer vi nog att klara oss galant.

Som nykomlingar i division tre-serien börjar laget med ett derby mot inga mindre än Eksjö U, som toppade tabellen i "fyran" förra säsongen, precis ovanför HM IS som slutade tvåa. 

Finns det en revanschlust inför seriepremiären?

– Alltid, det finns alltid en revanschlust när det handlar om Eksjö, haha. Eksjö har en klart bredare trupp med många duktiga spelare, så det blir tufft. Men vi får se hur det går helt enkelt.

Laget har även derbymatcher mot Hultsfred och Vimmerby B att vänta i serien där man känner sig gynnade geografiskt för en gångs skull.

– Vi brukar hamna i serier där vi ligger i ytterkant och får en del längre resor. Nu ligger vi lite i mitten med Tjust B som längst åt ena hållet och Forserum åt det andra. Det känns skönt med lite lagom resor, inte minst med tanke på bränslepriserna nu för tiden.

Ja, inför den stundande säsongens spel i "trean" så vet man om att svårighetsgraden har höjts.

– I division fyra förekommer det ganska växlande matcher, där vissa motståndare är lättare att möta än andra. I division tre blir det tuffare och jobbigare. Vi har många unga spelare som varit med från start, och det är bra med ett steg upp för att de ska kunna utvecklas ytterligare. Vi ser fram emot att spela i division tre och vi kommer verkligen ge allt.

En extra utmaning för laget blir även de tuffa förutsättningar som lär råda för att hänga kvar.

– Det ska ske en serieomläggning nästa säsong. Därför kan inte förbundet ge något exakt besked vad som gäller för att hänga kvar. Det beror mycket på hur det går för smålandslagen i division ett, avslutar Kjell Davidsson

Seriepremiären i division tre spelas 24 april där alltså IF Eksjö fotboll U står för motståndet. 

Roger Angenfelt, Linda Johansson och Kjell Davidsson är ledare för HM IS damer.
Roger Angenfelt, Linda Johansson och Kjell Davidsson är ledare för HM IS damer.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!