Efter bronset: Vi borde ha varit i final

Lagkaptenen Kosovare Asllani sköt VM-bronset till Sverige med sitt 2–0-mĂ„l mot Australien. EfterĂ„t var hon glad och stolt, men ocksĂ„ övertygad om att Sverige borde ha varit i en final. –Jag tycker att vi förtjĂ€nar att spela en final med det laget vi har, sĂ€ger Kosovare Asllani.

Sveriges Kosovare Asllani jublar efter sitt 2–0-mĂ„l.

Sveriges Kosovare Asllani jublar efter sitt 2–0-mĂ„l.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Fotboll2023-08-19 12:23

BlĂ„gult sĂ€krade andra sitt raka VM-brons nĂ€r man besegrade Australien med 2–0 i Brisbane. Fridolina Rolfö sprĂ€ckte nollan frĂ„n straffpunkten i den första halvleken. Sedan klev lagkapten Kosovare Asllani fram och gjorde 2–0 efter drömanfall.

– Vi Ă€r vĂ€lförtjĂ€nta av en medalj. Fotboll handlar om detaljer och det Ă€r detaljer frĂ„n att vi spelar en VM-final, sĂ€ger Kosovare Asllani nĂ€r hon kommer ut i den mixade zonen efter matchen och medaljceremonin efter bronsvinsten.

FörtjÀnade mer

Asllani sÀger att Sverige förtjÀnade att spela en final med det laget man har.

– Det Ă€r vĂ€ldigt smĂ„ marginaler frĂ„n att vi spelar en VM-final. Jag tycker definitivt att vi Ă€r, jag vill inte sĂ€ga ett av de bĂ€sta (lagen), men vi hade varit förtjĂ€nta av att spela en VM-final, sĂ€ger Kosovare Asllani.

Och hon Àr inte ensam om att mitt i bronsglÀdjen tÀnka att VM hade kunnat sluta pÄ ett Ànnu bÀttre sÀtt. Nathalie Björn Àr nöjd med hur Sverige spelade och besegrade Australien.

– Det var sĂ„ skönt. Jag tycker verkligen att vi spelade en bra fotbollsmatch i dag och verkligen förtjĂ€nar en medalj nu. Sen Ă€r det klart att man blir: "Va fan spelade vi inte sĂ„ mot Spanien för?" Men med allt sĂ„ Ă€r vi Ă€ndĂ„ starka och fĂ„r hem en bronsmedalj och jag Ă€r sĂ„ stolt över det hĂ€r laget, sĂ€ger Nathalie Björn.

Utvecklat spel

Björn förtjÀnade en finalplats.

– Ja det tycker jag. Jag tycker att vi har haft en bra turnering och slagit ut USA och Japan, och haft ett bra gruppspel. Jag tycker att vi har utvecklat vĂ„rt spel pĂ„ ett annat sĂ€tt och Sverige Ă€r inte bara försvara, försvara, kontra utan vi kan hĂ„lla boll nĂ€r lag droppar ned lĂ„gt pĂ„ oss. Jag tycker att vi visar det sĂ„ jag tycker att vi förtjĂ€nar mer Ă€n en bronsmedalj, sĂ€ger Björn som Ă€r vĂ€ldigt glad Ă€ndĂ„.

Inhopparen Rebecka Blomqvist, som har gjort ett starkt mÀsterskap, sÀger att det var en utmaning att spela inför den högljudda hemmapubliken.

– Vi mĂ€rkte att de (publiken) var tysta i första, vilket visar att vi gjorde det bra. Vi hittade kraft i det hela men det Ă€r jĂ€ttehĂ€ftigt att spela inför en sĂ„dan publik, och skönare att vinna. Det Ă€r sĂ„ klart speciellt för dem att spela hemma, och kunna förstöra festen för dem, om man vill sĂ€ga sĂ„, sĂ€ger anfallaren.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!