Blir Djursdala turneringens skrÀll: "Bra lag"

Södra Vi IF och Djursdala SK. Det Àr lagen som inte lyckats knipa nÄgon KM-titel Àn. Kan det vara dags pÄ lördag? "Nja, det blir svÄrt, men vi har ett lag som Àr bÀttre Àn vad mÄnga tror", sÀger Simon Henriksson.

Simon Henriksson Àr laddad inför KM i futsal. Han tror att Djursdala kan överraska.

Simon Henriksson Àr laddad inför KM i futsal. Han tror att Djursdala kan överraska.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-01-05 12:00

Innefotboll och futsal. Det Ă€r nog fĂ„ spelare i trakten som gillar det mer Ă€n Djursdalas Simon Henriksson. Med sin fina touch passar han perfekt för sporten. DSK-profilen Ă€r en av mĂ„nga som saknat kommunmĂ€sterskapen. 

– Det har gĂ„tt tre Ă„r och det kĂ€nns det var vĂ€ldigt lĂ€nge sedan KM spelades. Det ska bli jĂ€kligt roligt, med inramningen som Ă€r och all publik pĂ„ lĂ€ktarna. 

Sett till historiken har Djursdala haft svĂ„rt att hĂ€vda sig nĂ€r det kommer till KM i futsal, men det har varit nĂ„gra Ă„r som de varit nĂ€ra att skrĂ€lla. Simon Henriksson minns framför allt ett Ă„r dĂ„ DSK vann tre av fyra matcher i gruppspelet dĂ„ det var fem lag i Djursdalas grupp. ÄndĂ„ gick laget inte till semi.

– Det var riktigt surt. Jag tror att det var 2018. Vi slog bland annat Gullringen och den segern Ă€r nog mitt bĂ€sta minne frĂ„n alla Ă„ren man spelat. 

Är det lĂ€ge för DSK-skrĂ€ll pĂ„ lördag?

– Vi slĂ„r förstĂ„s ur underlĂ€ge, men kĂ€nslan Ă€r att vi kan överraska. Vi har ett starkare lag Ă€n vad mĂ„nga tror, sĂ€ger Henriksson och nĂ€mner bland andra Albin Isaksson, Isac Thuresson och Ludvig Lundqvist. Jag tror att den kortare matchtiden gynnar oss som pĂ„ papperet Ă€r lite sĂ€mre Ă€n de tippade topplagen.

Vem vinner cupen?

– Gullringen och Vimmerby Ă€r alltid givna favoriter. De lĂ€r vara bra nu ocksĂ„, men mitt tips Ă€r att Tuna tar hem det. Har de med merparten av sina spelare sĂ„ Ă€r det otroligt vassa. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!