Det hÀr kan VFF förbÀttra i sitt spel

En positiv start pÄ seriespelet i division 3, men det finns saker som kan VÀsterviks FF finslipa pÄ.

Daniel Engel Àr tillbaka i VFF-truppen efter ha missat de tvÄ senaste matcherna.

Daniel Engel Àr tillbaka i VFF-truppen efter ha missat de tvÄ senaste matcherna.

Foto: Rikard Nilsson (arkiv)

Fotboll2021-06-29 07:00

PÄ de fyra inledande matcherna har VFF tagit sju poÀng. Efter förlusten i premiÀren sÄ det blivit poÀng i tre raka matcher.

– Jag Ă€r nöjd Ă€ven om man kan vara nöjd med en förlust. Vi fick med oss mĂ„nga bra bitar frĂ„n Sleipner som Ă€r den svĂ„raste bortamatchen. Segrarna Ă€r jag jĂ€ttenöjd medan vi gjorde en riktig dĂ„lig match borta mot Ljungsbro. Det finns saker att slipa pĂ„ och vi har fĂ„tt Ă€ndra en del. Jag visste att allt inte skulle stĂ€mma och det gör det fortfarande. Det Ă€r en process, sĂ€ger VFF:s trĂ€nare Jimmy Svensson.

NÄgot specifikt som inte har fungerat och som du har fÄtt Àndra?

– Jag hade önskat att vi hade stĂ„tt lite högre upp i vĂ„rt utgĂ„ngslĂ€ge och pressspel. Det har inte alltid fungerat. Vi Ă€r ganska bekvĂ€ma att ligga lite lĂ€gre nĂ€r vi inte har boll.  Sedan har vi lyckats omvandla det till att nĂ€r vi har boll sĂ„ Ă€r vi inte sĂ„ tillbakadragna som förr i VFF, utan vi har en pondus bli stora nĂ€r vi kontrollerar bollen, svarar Jimmy.

I sista matchen innan sommaruppehÄllet vÀntar NÀssjö FF pÄ hemmaplan.

– Jag inte har sett dem sjĂ€lv och kan dĂ€rmed inte göra min egna analys sĂ„ vi lĂ€gger fullt fokus pĂ„ vĂ„rt spel. Det Ă€r inspirerande uppgift eftersom de Ă€r en av tvĂ„ kandidater till att tillhöra toppen.

JÀmfört med senaste matchen sÄ Àr Amel Komina tillbaka efter sin avstÀngning. David Engel Àr Äter efter att missat de tvÄ senaste matcherna. Fredrik Linde Àr förhoppningsvis tillbaka efter att ha varit sjuk.

Sporten direktsÀnder matchen pÄ www.vt.se med start klockan 18.25.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!