Gustavsson hoppade in och höll Tuna kvar i derbyt

Hjorted/Totebo sĂ„g ut att ta chansen att slĂ„ IFK Tuna borta i det första derbyt pĂ„ 10 Ă„r. DĂ„ kvitterade Tuna till 1–1 i slutminuterna och rĂ€ddade bĂ„de poĂ€ng och heder. "Det var skönt att fĂ„ med oss den poĂ€ngen", sa den för dagen spelande trĂ€naren Lasse Gustavsson som fick hoppa in i mĂ„let för IFK.

Lasse Gustavsson med en avgörande rÀddning i andra halvlek för Tuna.

Lasse Gustavsson med en avgörande rÀddning i andra halvlek för Tuna.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-03 21:12
undefined
Hjorted/Totebos klack höll igÄng.

Det var en hÀftig inramning med 420 ÄskÄdare och hejaklackar som eldade bengaler och sköt fyrverkerier innan avspark.

SpelmÀssigt blev derbyt inte lika fÀrgsprakande. BÄda lagen valde att slÄ lÄnga bollar och prioritera försvarsspel i första hand. DödlÀget bröts efter 20 minuter dÄ Tom Nilsson gav Hjorted/Totebo ledningen.

– Det var inte sĂ„ mycket att göra Ă„t. Jag var lite sen i förflyttningen och sĂ„g inte att han blev sĂ„ ren, men jag hade aldrig nĂ„tt bollen Ă€ndĂ„, sa TunatrĂ€naren Lasse Gustavsson som fick rycka in som mĂ„lvakt.

undefined
Hjorted/Totebo jublar efter Tom Nilssons ledningsmÄl.

En roll som 48-Äringen minst sagt har rutin pÄ.

– Jag gjorde en match i B-laget nyligen och har hoppat in pĂ„ nĂ„n trĂ€ning hĂ€r och dĂ€r bara nĂ€r det blev aktuellt för mig att stĂ„ idag. Med tanke pĂ„ det Ă€r jag Ă€ndĂ„ nöjd med min insats.

Ja, för med facit i hand var det Gustavsson som höll Tuna kvar i matchen. Han avvĂ€rjde ett frilĂ€ge i första halvlek och stod för en avancerad rĂ€ddning nĂ€r Martin Degerman höll pĂ„ att nicka in 2–0 en bit in i andra halvlek.

SpelmÀssigt hade Tuna en del goda intentioner i sina anfall i andra, men misslyckades ofta med de avgörande passningarna nÀr lÀgen var pÄ vÀg att skapas. DÀrför kom kvitteringen i slutminuterna överraskande.

undefined
Eddie Lundin lyckades kvittera för IFK Tuna i slutminuterna.

Tuna sköt en frispark som mÄlvakten sÄg ut att plocka ned enkelt. DÄ kom bollen lös och Eddie Lundin var först framme och petade in kvitteringen.

– Visst Ă€r det lite flyt, men det var vĂ€ldigt skönt att vi fick det mĂ„let och den poĂ€ngen med oss. Hjorted/Totebo Ă€r duktiga, men inte mycket bĂ€ttre Ă€n oss. Vi ger dem för mycket utrymme och nĂ€r de har ett par spelare med spets kan det kosta. Vi har minst en vĂ€xel till sparad och den fĂ„r vi plocka fram i fortsĂ€ttningen, sa Lasse Gustavsson.

Robert Hagelin i Hjorted/Totebos trÀnarstab var mer besviken efter matchen.

– Det Ă€r surt och kĂ€nns som en halv förlust nĂ€r vi förlorar pĂ„ det hĂ€r viset. Med facit i hand sĂ„ fick vi i alla fall med oss en poĂ€ng borta mot ett tippat topplag. Det Ă€r Ă€ndĂ„ okej, sa Hagelin som tyckte att hans lag bĂ„de spelade bĂ€ttre och skapade flest chanser.

– Men Tuna hade ju en gubbe i mĂ„l som hade tur och gjorde ett par bra rĂ€ddningar.

BETYGEN

undefined
Alexander Gustafssons var en av Tunas bÀsta spelare i derbyt.

Tuna:

3 StjĂ€rnor: Alexander Gustafsson 

Tuna har en stabil backlinje och den hÀr kvÀllen var det nyförvÀrvet frÄn Hultsfred som stack ut mest. Han stod för ett par klockrena brytningar och agerade stabilt hela tiden.

2 StjÀrnor: Lasse Gustavsson

IFK-trÀnaren fick bli en spelande sÄdan den hÀr kvÀllen i det speciella derbyt. Gjorde ett par riktigt svettiga rÀddningar och höll Tuna kvar i matchen sÄ pass att de fick chansen att kvittera och rÀdda en poÀng pÄ slutet.

1 StjÀrna: Eddie Lundin

Höll sig pĂ„passligt framme och agerade poĂ€ngrĂ€ddare i slutminuterna. Högg pĂ„ en boll som mĂ„lvakten sĂ„g ut att plocka utan problem, men istĂ€llet tappade. 

Hjorted/Totebo

3 StjÀrnor: Tom Nilsson

Den rutinerade lagkaptenen kÀmpade och slet och vaskade fram en hel del lÀgen för laget. Svarade för ledningsmÄlet som kunde ha blivit avgörande.

undefined
Simon Sandholm var en av Hjorted/Totebos mest framtrÀdande spelare i derbyt.

2 StjÀrnor: Simon Sandholm

Okej, den hÀr gÄngen fick han lÀmna planen mÄllös, men Sandholm visade prov pÄ fart och var pÄ vÀg igenom ett par gÄnger.

1 StjÀrna: Martin Degerman

Mittbacken höll ihop gÀsternas försvar pÄ ett föredömligt vis och var en av lagets bÀsta spelare för kvÀllen.

undefined
420 ÄskÄdare kom till Tunhamra och sÄg derbyt.
undefined
IFK Tuna mötte Hjorted/Totebo i ett derby.
undefined
Ville Grönwall fick ett frilÀge i första halvlek men brÀnde det.
undefined
Theo Eklund, IFK Tuna.
undefined
Tom Nilsson gjorde Hjorted/Totebos mÄl.
undefined
Simon Sandholm med ett inlÀgg.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!