ÅFF:s ordförande: "Glasklart regelverk"

Åtvidabergs FF flyttas upp i division 1, det har svenska fotbollförbundets disciplinnĂ€mnd bestĂ€mt. "HĂ€r var det glĂ€dje klockan 10", sĂ€ger ÅFF-ordföranden Martin Siggesjö.

ÅFF flyttas upp i division 1, enligt ett beslut frĂ„n fotbollförbundets disciplinnĂ€mnd.

ÅFF flyttas upp i division 1, enligt ett beslut frĂ„n fotbollförbundets disciplinnĂ€mnd.

Foto: Peter Jigerström

Fotboll2020-12-11 10:22

Det var just klockan 10 pĂ„ fredagsförmiddagen som svenska fotbollförbundet kommunicerade ut beslutet pĂ„ sin hemsida. Efter det andra kvalmötet mot VĂ€stra Frölunda protesterade ÅFF mot att Göteborgsklubben anvĂ€nt sig av en spelare som stod pĂ„ tvĂ„ varningar och sĂ„ledes skulle vara avstĂ€ngd i matchen. Fotbollförbundets disciplinnĂ€mnd ger nu ÅFF rĂ€tt i frĂ„gan.

"DisciplinnĂ€mnden konstaterar i sitt beslut att den utpekade VF-spelaren stod pĂ„ tvĂ„ varningar inför returmötet och dĂ€rmed inte fick delta i matchen. DĂ„ VĂ€stra Frölunda följaktligen har anvĂ€nt sig av en obehörig spelare i matchen sĂ„ utesluts laget ur kvaltĂ€vlingen. Som enda kvarvarande lag i kvaltĂ€vlingen flyttas dĂ€rmed Åtvidaberg upp till Ettan", skriver DisciplinnĂ€mnden i ett uttalande.

Martin Siggesjö sÀger sig inte vara förvÄnad över beslutet:

– Reglementet Ă€r glasklart i mina ögon, jag tycker det Ă€r helt rĂ€tt att vi fĂ„r division 1-platsen. ÄndĂ„ Ă€r man sĂ„klart bĂ„de lĂ€ttad och glad, jag har pendlat mellan att vara ganska sĂ€ker pĂ„ att vi skulle fĂ„ rĂ€tt till att ha en obehaglig kĂ€nsla i kroppen. Nu Ă€r det en glad stĂ€mning hĂ€r, sĂ€ger Martin Siggesjö som befann sig pĂ„ Kopparvallen med ett litet gĂ€ng runt ÅFF-organisationen.

– Nu har vi nĂ„got att jobba för inför nĂ€sta sĂ€song, jag utgĂ„r ifrĂ„n att vi spelar i division 1 dĂ„, sĂ€ger Martin Siggesjö.

Beslutet kan överklagas inom tre dagar till Svenska Fotbollförbundets ÖverklagandenĂ€mnd. VĂ€stra Frölunda har redan meddelat att de kommer att ta Ă€rendet vidare (se annan artikel).

– Men de mĂ„ste tro pĂ„ att de har nĂ„got att överklaga pĂ„. Jag tror inte att beslutet blir Ă€ndrat, jag ser inga skĂ€l till det, sĂ€ger Martin Siggesjö.

DisciplinnÀmnden konstaterar ocksÄ i sitt beslut att det för andra Äret i rad uppstÄtt frÄgetecken kring regelverket i kvalspelet och att en översyn bör göras för att undvika sÄna hÀr situationer i framtiden. I fjol var det Trosa VagnhÀrad som i den sista kvalomgÄngen till division 2 spelade med en spelare som fÄtt rött kort i den föregÄende kvalrundan. Först frÄntogs Trosa segern efter beslut av disciplinnÀmnden, men överklagandenÀmnden Àndrade beslutet och gav föreningen rÀtt.

– Men det var skillnad mot vĂ„rt fall, eftersom Trosa pratat med nĂ„gon pĂ„ förbundet som gett dom fel information, sĂ€ger Martin Siggesjö.

Åtvidabergs FF flyttas upp i division 1.
Åtvidabergs FF flyttas upp i division 1.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!