16-åringen från start i mål: "Inne i ett bra flow"

Allis Nilsson hade inför den här säsongen inte gjort en enda match för Vimmerby IF:s A-lag i seriesammanhang. Men 16-åringen fick chansen i premiären och i den senaste matchen och är nu VIF-damernas förstaval som sista utpost.

16-åriga Allis Nilsson gör sin första säsong i A-laget i Vimmerby IF.

16-åriga Allis Nilsson gör sin första säsong i A-laget i Vimmerby IF.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-08-28 19:30

– Det känns bra och det har gått bra för mig. Laget spelar också bra nu och vi är inne i ett bra "flow", känns det som, säger Allis Nilsson inför hemmaderbyt mot Tjust. 

Nilsson har konkurrerat med Elin Ryd om förstaplatsen i laget den här säsongen och de har spelat två respektive tre matcher var hittills. När Ryd nu flyttat för studier så blir Nilsson nummer ett i kassen. 

– Inför den här säsongen hade jag egentligen inga personliga målsättningar utan det var bara att ha kul. Sen visste man ju knappt om säsongen ens skulle kunna dra igång när det blev som det blev i våras. Men nu är väl tanken att jag ska stå här framöver och det känns riktigt kul, säger hon.

VIF verkar också ha hittat toppformen den senaste tiden. Laget är med i toppen och har bara tre poäng upp till BK Kenty, som leder serien. Faktum är att Kenty och Vimmerby möts i den allra sista omgången av division 2 den här säsongen, den 4 oktober. 

– Det hade faktiskt varit kul att slå dem (Kenty) där i slutet, säger Nilsson. 

Hur är känslan nu då inför derbyt?

– Bra men nervöst, som det ska vara, säger hon med ett skratt innan hon fortsätter:

– Vi gör många mål framåt och tar många poäng nu samtidigt som vi nästan inte släpper in några mål alls.

Vad måste ni se upp med hos Tjust?

– Deras snabba spelare där framme. Men jag tror att våra backar hinner med dem ändå så jag kanske inte behöver spela så långt ut, snarare tvärtom. Jag kanske får stå närmare mål och lita på att backarna hinner ifatt. 

Matchen direktsänds på www.vimmerbytidning.se på lördag, med start klockan 15:55. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!