Populär innebandyturnering ställs in: "Vridit och vänt"

Nu är det klart att flera populära evenemang ställs in 2021 och flyttas till nästa sommar. Det är Västervik Swedish Floorball Open, SFO ungdom, Hamnplan live och Drakbåtsfestivalen.

Swedish floorball open ställs in.

Swedish floorball open ställs in.

Foto: Malin Belfrage

Sport2021-05-28 21:30

Swedish Floorball Opens tävlingsledare Fredrik Ohlsson berättar att de jobbat in i det längsta för att hitta en lösning så att de fyra evenemangen kunde bli av.

– Vi har vridit och vänt på det hela våren, men nu var vi tvungna att ta ett beslut, säger han.

Ohlsson säger att de varit i ständig kontakt med myndigheter och smittskydd, men att SFO inte har kunnat få några besked om tillstånd och då kan de heller inte ordna med någon planering. Evenemangen flyttas i stället till vecka 31 nästa år.    

– Det är jättetråkigt. Jag tror verkligen att vi behöver sådana är evenemang, inte minst för våra barn och ungdomar.

Där hoppas SFO att ändå kunna genomföra någonting, men när, var och hur är inte klart.

– Det är många parametrar som måste fungera. Inte minst det ekonomiska. Det tråkiga för oss är att vi har stått den här tiden med bara utgifter och inga inkomster.

Och eftersom Swedish Floorball Open drivs som ett bolag har de inte kunnat ta del av de bidrag som föreningslivet har kunnat söka under pandemin.

– Det är lite som en blind fläck när det gäller stöttning. Men än så länge klarar vi oss, vi har hela tiden försökt hushålla med pengarna och alla som jobbar med bolaget har ju andra jobb för sin egentliga försörjning.

Dessutom, berättar Fredrik Ohlsson, är det 150 lag anmälda till evenemanget.

– Det ger framtidshopp att vi har deltagarna med oss, att intresset finns kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!