SM-guld och makalös vändning i allsvenska kvalet

SM-guld, tränare som förlängde sina kontrakt och lokala lag som hade mycket att spela för i slutskedet av säsongen. Det handlar Veckans Återblick om.

VH-tränaren Anders Spaak, trestegshopparen Daniel Lennartsson, Målillas bandylag och Vimmerbys innebandylag är några som omnämns i Veckans Återblick.

VH-tränaren Anders Spaak, trestegshopparen Daniel Lennartsson, Målillas bandylag och Vimmerbys innebandylag är några som omnämns i Veckans Återblick.

Foto: Arkiv

Sport2022-02-25 12:45

För 10 år sedan:

* Med en andraplats i grundserien och en sjätteplats i Allettan som resultat fick Anders Spaak förnyat förtroende som tränare för Vimmerby Hockey. "Jag vet att andra året i en ny division brukar vara tuffare. Spaak har erfarenhet och vet vad som krävs. Tanken är att vi ska bli ett strå vassare nästa säsong", sa VH:s sportchef Fredric Jaensson.

* En anmärkningsvärd prestation. Det stod Daniel Lennartsson från Vimmerby för när han tog sitt första SM-guld i tresteg. Han väntade till sista hoppet där han gjorde 15,62 och säkrade segern. "Jag hade varit skadad i tre månader och bara gjort ett träningspass inför tävlingen. Därför hade jag inga som helst förväntningar utan siktade på att göra runt 14,5 meter, sa han. 

undefined
Andreas Grahm

För 20 år sedan:

* Målilla bandy stod för en mäktig vändning i den första omgången av kvalet till Allsvenskan. Underläge med 1–4 hemma mot Kungälv vändes till ledning 7–4 och seger med 7–6 till slut. Fyra av lagets mål kom efter hörna. Målskyttar var Fredrik Widéen 2, Dimitri Chernov 2, Joni Kauhanen, Joni Maaranen och Denis In-Fa-Lin. "Det var fantastiskt bra gjort av killarna att vända den här matchen", sa tränaren Christer Eriksson som även bestämde sig för att skriva på för ytterligare två år i klubben.

* Första segern på tre månader. Det var ett faktum för Hultsfred Handboll efter att de besegrat Swithiod borta med 30–28. Andreas Grahm 8 och Daniel Sörensen 7 bidrog med flest fullträffar.

* Fem mål i sista perioden. Det räckte för att Vimmerby IBK skulle vända och vinna borta mot Sala med 7–5. Johan Astbrant, Niclas Nilsson och Mathias Lennström bidrog med två mål var.

undefined
Mathias Lennström

För 30 år sedan:

* Vimmerby IBK tog över serieledningen i innebandytvåan efter segern med 8–1 hemma mot Vetlanda. Målskyttar var Jonas Nyström, Fredrik Arvidsson, Michael Kling, Ronnie Granström, Tobias Jonsson och Tommy Stenström.

* Vimmerby IF Hockey blev rejält indragna i bottenstriden efter förlusten med 10–2 i länsderbyt hemma mot Nybro. Mikael Hultström och Fredric Jaensson trötsmålade för hemmalaget.

För 40 år sedan:

* De första träningsmatcherna i fotboll avgjordes. Vimmerby besegrade Mönsterås hemma med 2–0 efter två mål av Jonny Elvingsson. Gullringen inledde med förlust med 2–1 mot Oskarshamns AIK. Janne Wohlfart gjorde lagets mål och bäst för dagen var målvakten Kent Elvingsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!