Falla om svenskorna: "De har varit kaxiga"

Förhandsfavoriterna Linn Svahn och Maja Dahlqvist misslyckades i VM-sprinten. Det gladde silvermedaljören Maiken Caspersen Falla. –De har varit väldigt kaxiga och höga på sig själva. Då känns det extra skönt, sade norskan.

Norska silvermedaljören Maiken Caspersen Falla.

Norska silvermedaljören Maiken Caspersen Falla.

Foto: Matthias Schrader/AP

Sport2021-02-25 17:03

Jonna Sundlings guldryck och Johanna Hagströms fjärdeplats i all ära – Maiken Caspersen Falla valde att såga snarare än att hylla den svenska insatsen efter VM-sprinten i Oberstdorf.

Framför allt gladdes Caspersen Falla åt att storfavoriterna Linn Svahn och Maja Dahlqvist försvann redan i semifinalen, något den norska sprintstjärnan inte var sen att kommentera.

– De har varit väldigt kaxiga och höga på sig själva. Då känns det extra skönt. Ja, Jonna vann, men hon är kanske inte den som har gått ut hårdast. Då är det roligt att vi som lag klarar av att slå tillbaka. Självklart är det härligt, det tror jag att alla känner i dag, sade Caspersen Falla.

Den svenska dominansen har varit stor i sprint den här säsongen, då de blågula åkarna tagit elva av totalt femton pallplatser i världscupen. Framför allt Linn Svahn och Maja Dahlqvist har dominerat med fyra respektive en världscupseger i sprint.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!