Återblicken - Watford besökte Virserum

Tidningen blickar tillbaka på sporthöjdpunkterna från gångna år och hittar bland annat att Virserums SGF för andra gången på två år förberedde sig för att möta engelskt motstånd.

Tobo GK avancerade i juli 2010 till division 2.

Tobo GK avancerade i juli 2010 till division 2.

Foto: Arkiv

Sport2020-07-15 17:35

År 1980: Rimforsa IF infriade de högt ställda förväntningarna i den 55:e upplagan av Kisa-Pokalen i fotboll och vann den tionde trofén genom tiderna. Laget försvarade alltså segern 1979 genom att finalbesegra Vimmerby IF med 2-1. Rimforsa gick till final efter seger över hemmalaget Kisa BK med 2-1 och VIF slog ut kommunkollegan Gullringen med samma siffror. Samtliga matcher slutade alltså 2-1. 

Göran Pettersson blev pokalhjälte genom att slå in det avgörande målet för Rimforsa i den spännande finalen mot VIF. Därmed fick RIF en fin present i efterskott på sin 50-årsdag i förra månaden. Över tusen betalande åskådare löste entrébiljett till finalen och det innebar att närmare 1500 personer totalt såg turneringen. 

År 1990: För andra året i rad väntade Virserums SGF utländskt besök. År 1989 visade Crystal Palace prov på hur fotboll ska spelas. Året därpå var turen kommen till Watford, båda två Londonklubbar. 

– Meningen var väl inte att vi skulle fortsätta med matcher mot internationellt motstånd. Det var ju en av bitarna i firandet av vårt 80-årsjubileum. Men spelarna gillade den förra matchen, och det gav även ett överskott i kassan, så vi bestämde oss för en fortsättning, berättade Dennis Johannsson i VSGF och utvecklade:

– Vi bangar inte för att förlora med 0-10 utan huvudsaken är att publiken får se mål. Vi har inte resurserna för att vinna med det kommer inte att bli något gnetspel från vår sida. 

Watford då? Jo, de var mest kända för att världskändisen Elton John hade köpt klubben några år tidigare. 

År 2000: Avsaknaden av Todd Wiltshire blev avgörande när Västerviks speedwaylag förlorade i "Rickardssonland" mot Masarna med siffrorna 52-44. Men med tanke på förutsättningarna var det ändå en stark insats enligt tidningens reporter. Västerviks stora stjärna Todd Wiltshire var nämligen tvungen att lämna återbud på grund av match i Polen samma kväll. 

År 2010: Tobo GK blev återigen ett division 2-lag efter starkt spel på Gotska GK på Gotland. Segermarginalen till Grönhögens GK från Öland blev tolv slag. 

– Det kändes ganska komfortabelt och var aldrig någon fara. Nästa år kommer att bli väldigt roligt och vår målsättning måste bli att ta en mittenplacering, sa Tobo GK:s spelande tränare Magnus Johansson. 

Engelska Watford reste i juli 1990 till Virserum för att möta VSGF.
Engelska Watford reste i juli 1990 till Virserum för att möta VSGF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!