Han tar över - Virserumsbutiken lever vidare

Nya Järnboden lever vidare. Jakop Ståhlgren på Virserums Bygg- och handel tar över och han planerar att driva båda butikerna vidare.

Lina Fransson och Sara Fransson har sålt Nya Järnboden till Jakop Ståhlgren.  "Det är precis vad pappa hade velat" säger Lina Fransson.

Lina Fransson och Sara Fransson har sålt Nya Järnboden till Jakop Ståhlgren. "Det är precis vad pappa hade velat" säger Lina Fransson.

Foto: Privat

Virserum2020-12-07 13:11

Det betyder att den anrika järnhandeln mitt i Virserum kommer att leva vidare. Den har ju Virserums kanske mest centrala läge. Det är en av orsakerna till att Jakop Ståhlgren tar över.

– Jag vill bidra till ett levande centrum, säger han. Eftersom jag redan är i branschen så känner jag ett ansvar.

Sedan en tid tillbaka driver han också Virserums Bygg- och handel, ortens byggvaruhus som också har en järnhandel.

Jakop Ståhlgren planerar att renodla de båda verksamheterna.

– "Den roliga delen" kommer att bli kvar i centrum, säger han. Eller förresten allt är roligt. Men järnhandeln med hushållsprodukter fritidsprodukter och annat kommer att bli kvar. Bygg- och handel kommer att bli en mer renodlad byggbutik. Det gäller att hitta den rätta mixen, jag vill ju inte konkurrera med mig själv.

Butiken i centrum har varit stängd i flera år, men haft sporadiskt öppet varannan vecka för utförsäljning på lördagar i höst. Men trots det finns det mycket kvar i lager, berättar Jakop Ståhlgren. Han räknar med att fortsätta med helgöppet ett tag framöver, fram till att personalfrågan är löst.

– Men sedan ska det vara öppet som vanligt.

– Det här är precis vad pappa hade velat, säger Lina Fransson, som tillsammans med sin syster Sara sålt Nya Järnboden. Det är roligt att affären får leva vidare. Både för oss och för Virserum som samhälle. Affären har varit lite av en knutpunkt i samhället. Det känns skönt nu att gå vidare och veta att affären är i goda händer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!