Tråkig avslutning på festen: "Han blev världens suraste människa"

Det blev en stökig avslutning på festen i Gnagaredalen. Nu åtalas en man i 20-årsåldern för misshandel och våldsamt motstånd.

Förra sommaren larmades polisen till Gnagaredalen, efter uppgifter om ett bråk. Nu åtalas en man i 20-årsåldern för misshandel och våldsamt motstånd.

Förra sommaren larmades polisen till Gnagaredalen, efter uppgifter om ett bråk. Nu åtalas en man i 20-årsåldern för misshandel och våldsamt motstånd.

Foto: Joachim Fredriksson

Vimmerby2024-05-06 16:00

Det var i samband med Semesterracet förra sommaren som den misstänkte 20-åringen var kraftigt berusad. I polisförhör har mannen berättat att han inte minns något av händelsen, eftersom han hade druckit hembränt.

"Öl går bra, men sprit tål jag inte", säger han.

Den misstänkta misshandeln skedde runt midnatt. Ett gäng hade suttit och festat vid en husvagn och stämningen var på topp. "Alla var supertrevliga. Vi satt i soffan och drack, tjoade och tjimmade, och sjöng", säger den målsägande mannen i polisförhör.

Sedan vände allt.

När gänget skulle gå därifrån snubblade den misstänkte mannen på några kubb-pjäser som var på marken. Målsägande försökte hjälpa honom upp – men blev istället slagen med ett okänt antal slag som bland annat träffade örat. "Han blev världens suraste människa", säger målsägande.

Senare under natten skulle två ordningsvakter prata med den misstänkte mannen om bråket. Då blev han arg och försökte ta sig loss genom både knuffar och slag. Det slutade med att han blev hämtad av polisen med handfängsel på.

Nu har det väckts åtal i Kalmar tingsrätt. Den misstänkte mannen nekar till misshandel, men erkänner våldsamt motstånd. Eftersom han själv inte minns vad som hände bygger det på vad andra har berättat för honom.

Den målsägande mannen yrkar på skadestånd på 3 179 kronor, för ett par airpods som gick sönder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!