Ägaren vill hitta ny hyresgäst så snart som möjligt

Efter Coops nedläggningsbesked blickar fastighetsägaren framåt och letar efter en ny hyresgäst till lokalen.

Nyheten om att Coop-butiken i centrum försvinner i mitten av maj slog ner som en bomb under förra torsdagen.

Nyheten om att Coop-butiken i centrum försvinner i mitten av maj slog ner som en bomb under förra torsdagen.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2022-04-11 20:15

Fastigheten på Norrtullsgatan ägs sedan slutet av 2020 av bolaget Vendus. Hyreskontraktet med butiken löper ut vid halvårskiftet men från och med den 15 maj står lokalen tom efter att Coop meddelat att butiken läggs ner.

– Det kom inte som en komplett överaskning utan vi är alltid beredda när avtal löper ut. Nu är fokus att hitta en eller flera nya hyresgäster och som vi ser det är förutsättningar goda. Vi har renoverat garageplanet och håller på med taket. Beroende på vilken den nya hyresgästen blir kommer vi fortsätta investera, säger Mats Rengstedt på Vendus.

Hur lång uppsägningstid har en butik som Coop i en sådan lokal?

– Jag förstår att det finns en nyfikenhet för detaljerna men det som står i avtalet är inte allmänna uppgifter. Nu vet vi att de kommer att lämna och blickar framåt.

Hur arbetar man för att hitta en ny hyresgäst? 

– Vi jobbar brett och har kontakter hos flera aktörer. Vi gör vad vi kan för att hitta den bästa hyresgästen för fastigheten, som har ett jättebra läge med bra parkeringsmöjligheter.

Vilken typ av verksamhet är ni intresserade av? 

– Bolaget har fokus på livsmedel och vi letar efter något motsvarande, även om det kan vara andra verksamheter. Vi har till exempel ett flertal fastigheter som hyrs ut till lågprishandelsföretag. 

Innebär Coops stängning en ekonomisk smäll för er?

– Vi har såklart inga intäkter från ett hus som står tomt och det är inte bra för området. Men vi har varit länge i branschen och löst liknande situationer tidigare.

"Vi jobbar brett och har kontakter hos flera aktörer. Vi gör vad vi kan för att hitta den bästa hyresgästen för fastigheten, som har ett jättebra läge med bra parkeringsmöjligheter", säger
Mats Rengstedt på Vendus.
"Vi jobbar brett och har kontakter hos flera aktörer. Vi gör vad vi kan för att hitta den bästa hyresgästen för fastigheten, som har ett jättebra läge med bra parkeringsmöjligheter", säger Mats Rengstedt på Vendus.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!