Många visade sitt stöd för familjen Berisha

Det var starka känslor på manifestationen, som hölls på lördagen till stöd för familjen Berisha. Många hade samlats framför rådhuset, en del med plakat som visade vad de kände för beslutet att alla i familjen ska utvisas.

Familjen Berishas kontaktombud Lennart Nilsson tackade alla som deltog i den tysta manifestationen vid rådhuset. "Mitt hjärta är fullt av sorg ", sa han i sitt tal och tackade alla som kommit för att visa sitt stöd till familjen.

Familjen Berishas kontaktombud Lennart Nilsson tackade alla som deltog i den tysta manifestationen vid rådhuset. "Mitt hjärta är fullt av sorg ", sa han i sitt tal och tackade alla som kommit för att visa sitt stöd till familjen.

Foto: Charlotte Madestam

Vimmerby2021-07-10 15:07


– De är så integrerade, kan språket, har vänner. De är en tillgång, det är så sorgligt att de inte får chansen att bidra. De vill inget hellre än att vara en del i samhället. Det känns inte rättsäkert, tycker jag, sa Christina Nyman, som var på torget med dottern Saga, som målat ett färgstarkt plakat och på det ena hade hon tecknat av familjemedlemmarna.

undefined
"Jag känner båda tjejerna", sa Saga Nyman som var på plats med mamma Christina Nyman. "De är så integrerade, kan språket, har vänner. De är en tillgång, det är så sorgligt att de inte får chansen att bidra. De vill inget hellre än att vara en del i samhället. Det känns inte rättsäkert, tycker jag", sa Christina.

Den tysta manifestationen, med tillstånd att samla 500 personer, anordnades av familjens kontaktombud Lennart Nilsson, som först berättade hur familjen mår sedan de fick beskedet att de ska utvisas.

– Det mesta dog när jag fick beskedet i onsdags klockan 14.22. Mitt hjärta är fullt av sorg. Familjen har inte fått något datum för när de ska utvisas, utan lever i ovisshet.

undefined
"Jag älskar familjen, vi tillhör samma församling. Det är underbara människor", sa Gun-Marie Henriksson och föll i tårar när hon skulle försöka beskriva vad hon kände under manifestationen.

En i folkhavet var Gun-Marie Henriksson från Gullringen. 

– Jag älskar familjen, vi tillhör samma församling. Det är underbara människor, sa hon.

Hur känner du i dag, över att delta i manifestationen?

– Det kan jag inte säga, det är tårar, sa hon och torkade en tår som föll nedför hennes kind.

undefined
Xenia Josefsson från Vimmerby har känt familjen sedan de kom hit. "Det är världens finaste familj, jag känner mig helt förkrossad över beslutet och finner inte ord", sa hon och vädjade till alla att skicka mail till Migrationsverket, med en vädjan om att ändra beslutet.

Lennart Nilsson hade hoppats på ett positivt besked inför lördagen, då hade det blivit picknick istället för att fira, sa han och passade också på att berätta att 82 000 kronor samlats in till familjen fram till manifestationen började.

– Vi tror ändå de ska komma familjen till godo, annars går de till andra barn som lider på samma sätt, sa Nilsson.

undefined
Lennart Nilsson, familjens kontaktombud, är den som ordnat manifestationen, som hölls framför rådhuset på lördagen. Tillståndet gällde 500 personer. "Varje människa som kommer är ett stöd för familjen", sa han.
undefined
Anna Hermansson, Carina Johansson och Camilla Johansson känner inte någon av familjemedlemmarna, men ville visa att de känner med dem. "Det är så orättvist det som händer och vi vill visa att de inte är ensamma i det här, utan att det finns folk som bryr sig om dem".
undefined
Flera tog chansen att stiga upp på trappan, för att säga något till stöd för familjen. En röst: "Sverige, titta inte bort, ha barmhärtighet".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!