Catarina har jobbat på Coop sedan hon var 18

"Jag tror att kunderna kommer att sakna butiken", säger Catarina Karlsson. Hon är den som jobbat längst av alla anställda, 45 år, på Coop-butiken som nu ska läggas ner.

"Det känns förstås omtumlande och jag tycker att det kom som en blixt från klar himmel", säger Catarina Karlsson om känslan när hon fick beskedet om att butiken ska stänga.

"Det känns förstås omtumlande och jag tycker att det kom som en blixt från klar himmel", säger Catarina Karlsson om känslan när hon fick beskedet om att butiken ska stänga.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-04-08 16:30

Beskedet om att den anrika Coop-butiken på Norrtullsgatan försvinner nådde de anställda så sent som i onsdags kväll.

– Det känns förstås omtumlande och jag tycker att det kom som en blixt från klar himmel. Vi blev inkallade och jag kanske ändå misstänkte att det skulle skalas ner till bara en butik i stan, men man hoppades såklart inte på det, säger Catarina Karlsson.

Hon jobbade sin första dag i butiken när hon var 18 år gammal och med sina nu 63 år fyllda är hon den av alla anställda som arbetat längst tid i butiken. 

– Förutom sommarjobb har jag inte haft något annat jobb än det här. 

Framtiden för Catarina Karlsson och hennes kollegor är fortfarande oviss.

– Det är klart att man tänker på det. Den första tanken när man får ett sådant besked är "hur ska det bli för mig och oss allihop nu?", men man kanske måste försöka tänka positivt och att det här kan innebära nya möjligheter, säger hon.

Hur känns det att snart behöva lämna jobbet som varit en del av livet så länge?

– Det är väldigt sorgligt. Det har alltid varit roligt att gå till jobbet och det känns också väldigt tråkigt att det försvinner en butik från city. Det har varit ett flöde hela tiden, i och med att vi har post och spel därute, och jag tror att kunderna kommer att sakna butiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!