Statsministerns hälsning till Venabarnen: "Bra budskap"

Elever på Vena skola har fått en sommarhälsning från statsminister Stefan Löfven, sedan de skickat honom ett armband med budskapet "together" och berättat om sin insamling till välgörenhet.

"Sverige och världen befinner sig i en svår situation, tillsammans kommer vi att klara av det här. Ert armband är ett bra sätt att sprida det budskapet", hälsar statsminister Stefan Löfven i ett brev till eleverna på Vena skola.

"Sverige och världen befinner sig i en svår situation, tillsammans kommer vi att klara av det här. Ert armband är ett bra sätt att sprida det budskapet", hälsar statsminister Stefan Löfven i ett brev till eleverna på Vena skola.

Foto: Montage, Foto: Privat/TT

Vena2020-06-16 14:15

"Vi ska klara coronaviruset tillsammans".

De orden från statsminister Stefan Löfven gav eleverna i klass 4-5-6 idéen att skicka honom ett av sina egengjorda armband med just texten "together", som man säljer för att samla in pengar till välgörenhet.

Läraren Malin Söderlund berättar mer:

– I ett avsnitt av Lilla Aktuellt besvarade Löfven frågor om covid-19. När han sa att vi kommer klara viruset tillsammans sa en elev "hörde ni, han sa tillsammans – vårt ord", berättar Malin Söderlund.

undefined
Eleverna på Vena skola säljer armband för att samla in pengar till välgörenhet. Ett sådant skickade man till Löfven efter hans budskap att vi ska klara av coronaviruset tillsammans

Självklart skulle han få ett armband, tyckte eleverna som skickade honom en liten hälsning och berättade om sin insamling till välgörenhet.

– Vi ville visa att vi hjälper till i världen och att vi kan klara allt det här tillsammans, berättar eleven Elsa Nilsson, som formulerade brevet tillsammans med kompisarna.

undefined
I dagarna kom ett brev från statsminister Stefan Löfven, adresserat till eleverna på Vena skola.

I dagarna damp det ner ett brev på skolan, med Stefan Löfven som avsändare.

Han skriver bland annat: "Hej alla barn på Vena skola". Tack för ert brev. Det är glädjande läsning. Sverige och världen befinner sig i en svår situation på grund av det nya coronaviruset. Virusutbrottet har gjort det extra tydligt att ensam inte är stark. Ert armband är ett bra sätt att sprida det budskapet. Jag hoppas att ni får en riktigt fin sommar! Med vänlig hälsning Stefan Löfven."

Hur känns det att få ett brev tillbaka?

– Bra, jag förväntade mig kanske inte ett svar, men hoppades att han fick armbandet, säger Elsa Nilsson.

Karta: Vena skola
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!