Konsertbesökare i Mörlunda skänkte pengar till Ukraina

Lördagens konsert i Mörlunda kyrka resulterade i cirka 17 000 kronor till det krigsdrabbade folket i Ukraina.

Ann-Marie Daag Albrechtsson var en av musikerna som medverkade på konserten i Mörlunda kyrka.

Ann-Marie Daag Albrechtsson var en av musikerna som medverkade på konserten i Mörlunda kyrka.

Foto: Charlotte Madestam/Roelof Stroetinga

Mörlunda2022-04-12 13:30

– Det var en väldigt lyckad kväll. Vi är väldigt nöjda, säger Kristina Johansson, ordförande i Mörlunda församlingsråd.

Konserten för Ukraina lockade över 200 personer.

– Det är vi jättenöjda med, säger kyrkomusikern Ann-Marie Daag Albrechtsson som berättar att evenemanget hade besökare från både Mörlunda och orter som Virserum, Målilla och Hultsfred.

Temat för kvällen var musik av Elton John och Björn Skifs, eftersom båda firar sin 75-årsdag i år. Det bjöds på allt från körsång till solosång och duetter.

undefined
Mörlunda kyrka.

Pengarna som samlades in under konserten, cirka 17 000 kronor, ska i första hand gå till Svenska kyrkans internationella arbete, Act, som hjälper den ukrainska befolkningen med mat, mediciner, tillfälliga skydd och psykosocialt stöd.

– Det pågår diskussioner om att skänka en del av summan lokalt. Vi har fått ukrainska familjer till Mörlundaområdet och det finns ett behov där. Den frågan kom upp i lördags kväll, så jag har inte hunnit att stämma av det. En del av summan kan nog gå dit, men det är inte klart än, säger Kristina Johansson.

Över elva miljoner människor är nu på flykt från sina hem undan kriget i Ukraina, enligt FN:s flyktingorgan UNHCR, som uppskattar att 16 miljoner människor kommer att behöva skydd och nödhjälp de kommande månaderna.

Vad tänker du om situationen i Ukraina?

– Det är förskräckligt att man ska behöva uppleva sådant här. Jag kan tänka mig att jag känner som alla andra svenskar gör, säger Kristina Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!