Tre vittnen såg dådet: Hörde "mycket gälla skrik"

Tre vittnen såg delar av angreppet på Åsgatan. Nu kommer de att få lämna sina vittnesmål i tingsrätten.

Daniel Nyqvist var 21 år gammal vid tiden för dubbelmordet. Bilden uppe till vänster togs av polisen kort efter gripandet den 9 juni.

Daniel Nyqvist var 21 år gammal vid tiden för dubbelmordet. Bilden uppe till vänster togs av polisen kort efter gripandet den 9 juni.

Foto: J Falk/Polisen, Peter Jigerström

Linköping2020-09-03 09:55

Till den kommande rättegången i Linköpings tingsrätt har kammaråklagare Britt-Louise Viklund kallat tre vittnen som såg delar av händelseförloppet på Åsgatan. Samtliga tre bodde vid tiden för dådet i området och gjorde sina iakttagelser från sina bostäder. 

Det första vittnet berättar i förhör att han hörde "mycket gälla skrik" från Åsgatan. När mannen tittade ut genom fönstret fick han syn på en blond kvinna. Han såg också en person springa i riktning mot Tränggatan. Vittnet uppfattade den springande personen som en motionär – men kunde inte avgöra vilket kön personen hade. Personen, som såg "smärt och smidig ut" och hade en sotarmössa på huvudet, sprang i väg i "normalfart", enligt vittnet.  

Det andra vittnet hörde också ljud utanför bostaden den aktuella morgonen. Hon trodde först att det var en hund som skällde. När hon tittade ut genom fönstret såg hon dock en kvinna som låg ner på marken och sträckte upp sin hand mot en man som stod över henne. Vittnet uppfattade att mannen slog kvinnan och noterade inget tillhygge. Enligt kvinnan gick mannen sedan i lugn takt mot Tränggatan. 

Det tredje vittnet har i förhör berättat att han från sin lägenhet såg en kvinna som vacklade fram och skrek på hjälp. Mannen såg en man i närheten av kvinnan som bar mössa. Enligt vittnet gick eller "småsprang" mannen från platsen i riktning mot Tränggatan. 

Inget av de tre vittnena såg mannens ansikte och ingen av dem såg angreppet på den åttaårige pojken som föregick angreppet på kvinnan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!