Vittnet: "Hemskt att se hur folk sprang i rÀdsla"

Mannen som misstÀnks för knivattacken i Kisa greps i nÀrheten av Kisabutiken Frendo. 18-Äriga Lea befann sig pÄ platsen. "Jag fick ögonkontakt med honom", berÀttar hon.

Lea befann sig vid Frendo och vÀntade pÄ en kompis.

Lea befann sig vid Frendo och vÀntade pÄ en kompis.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2020-07-24 10:44

Under torsdagseftermiddagen gick en man i 25-Ă„rs Ă„ldern till knivattack mot en butiksĂ€gare pĂ„ Storgatan i Kisa. Han försvann dĂ€rifrĂ„n, skadade en bil lĂ€ngs vĂ€gen och gick enligt polisens uppgifter in i en lĂ€genhet. Innan han kunde gripas, strax före klockan 17.00, rörde han sig i nĂ€rheten av korsningen Enebygatan/Östgötagatan.

– Jag hade min bil parkerade lĂ€ngs med vĂ€gen vid Frendo och vĂ€ntade pĂ„ en kompis. DĂ„ sĂ„g jag honom komma vinglades över gatan med ett glas i handen, förklarar Lea.

Mannen ska enligt Kisatjejen ha hoppat upp pÄ vÀgrÀcket mellan parkeringen och vÀgen, vrÄlat och viftat med armarna. NÀr hon sÄg att han hade en kniv i handen ringde hon sin kompis, varnade henne och började sedan backa dÀrifrÄn.

– DĂ„ fĂ„r jag ögonkontakt med den hĂ€r mannen och han börjar skrika mot mig, berĂ€ttar Lea och fortsĂ€tter:

– Jag var vĂ€l lite i chock dĂ€r och dĂ„ men nu i efter hand kĂ€nner jag Ă€ndĂ„ att jag lyckades hĂ„lla mig ganska lugn.

Lea fortsÀtter med att berÀtta att hon sÄg nÀr poliserna drog sina vapen mot mannen och hur han inledningsvis försökte att springa ifrÄn dem. NÀr vi trÀffas vid platsen dagen efter reflekterar hon över hÀndelsen.

– Man tĂ€nker vĂ€l inte att nĂ„got sĂ„nt hĂ€r kan hĂ€nda hĂ€r i Kisa. Det var hemskt att se hur folk sprang i rĂ€dsla, det Ă€r en speciell kĂ€nsla, och inget jag upplevt tidigare, sĂ€ger hon och avslutar:

– Jag Ă€r imponerad över hur folk agerade och försökte varna varandra för mannen.

Karta: Frendo Kisa
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!