Beslut om stationen närmar sig - "Ser inte optimalt ut"

Efter rivningen av de gamla byggnaderna är stationsområdet i Kisa mest en tom asfaltsyta. Nu närmar sig politiken och samhällsbyggnadsförvaltningen en komplett plan.

En plan för stationsområdet i Kisa närmar sig. I januari hoppas samhällsbyggnadsnämnden fatta beslut.

En plan för stationsområdet i Kisa närmar sig. I januari hoppas samhällsbyggnadsnämnden fatta beslut.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2020-12-17 14:00

– Jag hoppas, men vågar inte lova, att vi i januari kan få till oss ett förslag till inriktningsbeslut för området. Då kan vi komma vidare i processen, förklarar samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mikael Österling (L).

Hur stationsområdet ska utvecklas, nu när Ica har skrotat planerna på en ny livsmedelsbutik, är fortfarande osäkert. Under veckan presenterades en så kallade dispositionsskiss för politikerna, en skiss som visar hur de olika delarna av området kan utformas. Stora delar av skissen grundar sig i utredningar som tidigare har genomförts.

– I stora drag, utan att gå in på detaljer, är tanken att fokusera bussfunktionen närmare spåret då det är den verksamhet som av säkerthetsskäl får lov att vara där. Sedan handlar det om parkeringsytor men främst en uppfräschning med grönytor som förhoppningsvis också tydliggör entrén till centrum, förklarar Österling.

undefined
Efter rivgningen av det gamla stationshuset och godsmagasinet är området mest en stor asfaltsyta. Nu ska det bli fler grönytor.

Planeras någon byggnad?

– Det beror på hur vi avser lösa en allmän toalett på området men det är lite för tidigt att gå in på.

Visst var tanken att en plan redan skulle vara på plats?

– Vi hade en förhoppning om att det här skulle komma en eller ett par månader tidigare, för att ligga längre fram i tidsplanen, men ett inriktningsbeslut under vintern har varit målet.

Är det angeläget att komma vidare?

– Absolut. Det är väl ingen som tycker att stationsområdet ser optimalt ut i dagsläget så det är väl på sin plats att vi får iordning på det, avslutar Österling.

Karta: Stationsområdet, Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!