Markeringen efter maktskiftet: "Vi kommer bli tuffare"

Att avsÀttas som kommunstyrelsens ordförande i Kinda Àr inte bara negativt. "Nu har vi möjlighet, pÄ ett helt annat sÀtt, att föra fram vÄr politik", konstaterar Conny Forsberg (S).

Conny Forsberg (S), som i mÄndags avsattes som kommunstyrelsens ordförande, tycker inte bara det Àr negativt att ett maktskifte Àgt rum i Kinda.

Conny Forsberg (S), som i mÄndags avsattes som kommunstyrelsens ordförande, tycker inte bara det Àr negativt att ett maktskifte Àgt rum i Kinda.

Foto: Dennis Petersson/bildmontage

Kinda kommun2021-02-03 11:00

Under mÄndagens extrainsatta kommunfullmÀktige, nÀr maktskiftet blev ett faktum i Kinda, bar han en t-shirt med budskapet "when nothing goes right... go left!". En nÄgot skÀmtsam markering pÄ det politiska lÀge som har uppstÄtt sedan den styrande koalitionen sprack och Moderaterna tagit över S plats i Kindastyret.

– Vi har vĂ€l, precis som regeringen, fĂ„tt hĂ„lla inne vĂ„r politik för att försöka hĂ„lla ihop samarbetet med Centerpartiet och Liberalerna. Nu behöver vi inte lĂ€ngre göra det, och dĂ„ kan vi gĂ„ nĂ„got lĂ€ngre Ă„t vĂ€nster igen, konstaterar Forsberg.

Hur villiga kommer ni vara att stötta den nya koalitionen i olika frÄgor?

– Vi har vĂ€l aldrig haft nĂ„gra problem med att föra en dialog över blockgrĂ€nserna och vi driver ju en politik för Kindas bĂ€sta sĂ„ Ă€r det förslag som vi tycker Ă€r okej eller bra Ă€r det klart att vi stöttar dem. Samtidigt kommer vi antagligen bli tuffare för att fĂ„ igenom vĂ„r politik. Vi kommer inte att agera dörrmattor.

undefined
Det blev bara tvÄ Är som KSO i Kinda för Conny Forsberg (S). "Det hÀr innebÀr att jag fÄr mer tid till mina barn som jag kanske har försakat lite under Ären, sÄ det Àr inte bara negativt", sÀger han.

IstÀllet för att vara kommunstyrelsens ordförande kommer Forsberg, frÄn och med nu, ha rollen som oppositionsrÄd.

– Det lĂ€r bli en annan typ av opposition framĂ„t dĂ„ det tidigare oppositionsrĂ„det snarare agerat som majoritet.

Vad blir det viktigaste för dig i nya rollen?

– Det blir att driva oppositionspolitik pĂ„ riktigt genom att föra en bra dialog med övriga oppositionspartier och lĂ€gga fram bra förslag. Vi kommer att vara tydliga med var vi stĂ„r, avslutar Forsberg.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!