Livet på vägarna lockar nybliven företagare

Livet på vägarna lockar den nyblivne företagaren Robin Karlsson från Hultsfred. Hans affärsidé: att hyra ut sig själv som chaufför.

Livet på vägarna lockar. Robin Karlsson trivs aldrig så bra som bakom ratten och målet är att bli sin egen åkare i framtiden. Ett nybildat företag blir språngbrädan.

Livet på vägarna lockar. Robin Karlsson trivs aldrig så bra som bakom ratten och målet är att bli sin egen åkare i framtiden. Ett nybildat företag blir språngbrädan.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2021-04-07 07:00

Att han skulle göra något som har med lastbilar att göra var det aldrig någon tvekan om. Han har det så att säga i blodet och han hängde med sin far i lastbilen så fort han var stor nog att ta sig upp i hytten.

– Så man kan nog säga att jag är född till det här, säger han, jag har mer eller mindre vuxit upp i lastbilshytten. Det var skola på dagarna och så åkte jag lastbil på nätterna.

Sedan ett par veckor tillbaka kör han för ett stort åkeri i Sölvesborg.

– Det blir mest trävaror jag kör, säger han. Från sågverk, till bygghandlare och sådant.

Förra veckan hann han med besök i både Stockholm och Göteborg. Och en liten avstickare till Kyrkhult i Skåne och Långasjö utanför Torsås. 

– Men jag gillar att ligga ute i veckorna, säger han. Det ger en känsla av frihet.

Innan han startade sitt uthyrningsföretag har han kört en hel massa lastbil. Med både mjölk och timmer. Fast inte samtidigt naturligtvis. Så under de två åren sedan han tog studenten från SYAB i Hultsfred har han hunnit bygga upp en hel del rutin. Många mil bakom ratten i stora bilar.

Som det nu alltså är dags att omsätta i praktiken som egen företagare. En lite annorlunda lösning, kanske på arbetsmarknaden.

– Men den är inte så ovanlig, säger Robin Karlsson, jag vet flera som gör så här.

Robin Karlsson har målet utstakat, att bli sin egen åkare och ha sin egen lastbil.

– Så ska det bli inom fem år, säger han bestämt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!