"Kul att affären kan leva kvar i Hultsfred"

Den anrika musikaffären Musikcity i Hultsfred får en ny framtid. Bert Olausson som drivit butiken i 24 år lämnar över taktpinnen till Putte Svensson Sahlin.

Bert Olausson har blivit pensionär på riktigt. Och nu överlåter han musikaffären på Hotell Hulingen. En cirkel som sluts, butiken startade i centrum för 24 år sedan.

Bert Olausson har blivit pensionär på riktigt. Och nu överlåter han musikaffären på Hotell Hulingen. En cirkel som sluts, butiken startade i centrum för 24 år sedan.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-11-08 18:00

– Det är roligt att affären kan leka kvar, säger Putte Svensson Sahlin. Bert har ju drivit den i många herrans år. Det här ett bra komplement till vår övriga verksamhet.

Han menar att en musikaffär behövs i Hultsfred. Ja att det behövs många olika butiker.

– För annars blir det som med bensinmackarna. Automatstationer, där man kan köpa bensin, men inte ens en glödlampa.

En given kundkrets i den nya musikaffären är alla de artister som kommer och spelar på hotellet. Det är inte sällan de behöver köpa en sträng eller några trumpinnar. Eller kanske något annat.

– Jag har redan sålt en del strängar, säger Putte Svensson Sahlin, och till och med en cymbal.

Ett speciellt rum i hotellets källare har förvandlats till kombinerat konferensrum och musikaffär.

Bert Olausson som rent bokstavligt varit basen i Hultsfreds musikliv berättar att butiken startade i centrumhuset en gång i tiden. Och sedan dess har den flyttat runt en del, mellan olika lokaler, innan den till slut landade i Metropolhuset.

– Jag tycker det är en bra lösning vi har hittat, säger han. Nu samlas verksamheten på hotellet, som nästan blir som Metropol var en gång i tiden.

Bert Olausson har drivit Musikcity i Hultsfred i 24 år vid det här laget. En period hade han också affär i Oskarshamn. 

Efter så många år i branschen är det förstås inte helt lätt att lägga av, så han har lovat att titta in i den nya butiken och hjälpa till när det behövs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!