Hon skapar tropisk miljö i Hultsfred

Lena Lemark utvecklar sitt massageföretag i Vimmerby och satsar på ett solljusrum i Hultsfred.

Lena Lemark har tagit tjänstledigt för att få tid att utveckla sitt företag Aklejan. I nästa vecka öppnar hon ett solljusrum i centrala Hultsfred, som ett komplement till massagen.

Lena Lemark har tagit tjänstledigt för att få tid att utveckla sitt företag Aklejan. I nästa vecka öppnar hon ett solljusrum i centrala Hultsfred, som ett komplement till massagen.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-10-17 08:00

Det här är på inga sätt en ny tanke som Lena Lemark har, utan den har fått växa sig allt starkare under många år.

– Jag har drivit mitt massageföretag Aklejan i Vimmerby i 13 år och nu kände jag att det var läge att utveckla, säger Lena Lemark, som har tjänstledigt från sitt jobb inom vården för att få tid att satsa i Hultsfred.

– Så i nästa vecka öppnar jag ett solljusrum, med möjlighet för kunden att kombinera med massage, traditionellt eller under solen, tillägger hon.

I en lokal på Oskarsgatan har en tropisk miljö skapats, med värmande lampor i taket, som ger artificiellt solljus, utan de farliga UV-strålarna. Besökaren får uppleva en förkortad dag, från tidig gryning till solnedgång, medan ljud av autentiskt vågskvalp och fåglar strömmar ur högtalaren.

– Förutom ett ökat välbefinnandet ger det D-vitaminer, som gör att man blir piggare, säger Lena Lemark.

Vad säger du till dem som tvivlar på att det fungerar?

– Testa själv. Det finns mycket forskning kring ljusterapi, som säger att det är bra för exempelvis årstidsbundna depressioner, så det används inom sjukvården. 

Även Oskarshamns kommun har satsat på en solstrand, som en ny del i simhallen.

Vad gör att du vågar satsa?

– Det frågar alla, säger Lena Lemark och skrattar. Nej, men jag vet att behovet finns, samtidigt som jag tycker det ska hända lite här i Hultsfred. Dessutom tycker jag det är bra läge nu, så här i coronatider när folk har svårt att hitta på saker och inte åker utomlands för att få sol, värme och avkoppling. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!