Förskolebarn försvann – polisen lägger ner utredningen

För drygt en vecka sedan försvann ett barn från en förskola i Frödinge och inledningsvis verkade det som om att barnet blivit bortfört. På fredagen meddelade polisen att man inte längre misstänker brott och därför lägger ner förundersökningen.

Polisen misstänker inte längre brott i samband med den händelse då ett barn försvann från en förskola i Frödinge. Arkivbild.

Polisen misstänker inte längre brott i samband med den händelse då ett barn försvann från en förskola i Frödinge. Arkivbild.

Foto: Arkiv

Frödinge2022-04-29 09:29

Den aktuella förmiddagen larmades polisen till förskolan eftersom man upptäckt att ett barn saknades. En halvtimme senare hittades barnet oskatt, sittandes i ett dike två kilometer därifrån. Skolans internutredning visar att barnet var borta i ungefär en timme.

Eftersom mycket pekade på att barnet förts bort av en okänd man rubricerade polisen ärendet som olaga frihetsberövande. På fredagen berättar polisen att det inte längre finns några misstankar om brott och att förundersökningen kommer att läggas ned och ärendet avskrivas. 

– Initialt tydde alla uppgifter vi hade på att det här brottet hade inträffat men sedan har vi jobbat vidare med det och sett att så inte är fallet. Bland annat har man gjort en bättre tidsaxel för skeendet och sedan har det framkommit ännu fler nya uppgifter efter hand. När vi lägger pusslet framkommer det att det här inte har hänt, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till Vimmerby Tidning på fredagsförmiddagen. 

Vilka är de nya uppgifter som kommit fram och lett till att utredningen läggs ner?

– Det handlar om diverse uppgifter som kommit fram bland annat via att vi utvecklat samtalet med barnet som försvann.

Det handlar alltså inte om ett bortförande. Men vad var det som hände på förskolan? 

– Barnet har lämnat förskolan av egen fri vilja och förflyttat sig den här sträckan själv.

Robert Loeffel.
Robert Loeffel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!