"En halvhjärtad avsugning är ingenting att jaga"

Den här veckan tänkte jag pröva något nytt. Jag har samlat ihop fem återkommande frågor som inte kräver särskilt långa svar. Tillsammans blir det en lagom lång krönika!

Alexandra Rejsmar skriver krönikor om sex och relationer.

Alexandra Rejsmar skriver krönikor om sex och relationer.

Foto: Karin Malmhav/SvD/Scanpix, Joakim Blomqvist

Krönika2023-10-20 19:15
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Spelar storleken på min penis roll? Spelar storleken på en kvinnas bröst roll?

Det beror på hur man ser det. För en del gör det det. Precis som det finns personer som älskar en fyllig byst finns de som älskar en stor penis. Däremot spelar storleken föga roll när det kommer till funktion. Små bröst kan ge näring till ett barn och en liten penis kan så fröet till ett. Det säger heller inget om din kapacitet som älskare. Det du behöver göra är att förlika dig med din storlek. Först då lär du dig hur du kompenserar för dina ”tillkortakommanden”. Var inte rädd för att använda sexhjälpmedel om de kan skänka dig eller någon annan glädje. Det finns ingen skam i att använda en stege om du inte når upp till högsta hyllan.

Tycker inte du att mannen har något att säga till om innan en abort utförs?

Nej.

Kan alla få en fontänorgasm och hur gör man för att få till en?

En fontänorgasm är, för dem som inte vet, när en kvinna ejakulerar vid orgasm. Alla kan inte bara ”få en” men alla kvinnor kan jobba sig till en. Området som ska stimuleras är främre slidväggen, en del känner till det som ”G-punkten”. Du ska skapa ett jämnt, hårt tryck (det ska inte göra ont) mot väggen. Här är en G-punktsstav det bästa verktyget. Skaffa en med stadigt skaft och kraftfull vibration i huvudet av staven. Efter ett tag kommer du att känna dig kissnödig. Många blir rädda för att de ska kissa på sig och avbryter. Gör inte det! Istället ska du trycka på lite, som att du ska kissa. Anledningen till att du känner dig kissnödig är trycket av blodflödet mot blåsan. Genom att spänna ut blåsan ökar trycket och fontänorgasmen kan uppstå. Hur mycket vätska som kommer är individuellt. Personligen förstår jag inte besattheten av fenomenet. Vätskan har nämligen inget med njutningen att göra.

Är fontänorgasm urin?

Nej, men precis som den manliga ejakulationen kan det innehålla spår av urin.

Min tjej vill inte gå ner på mig. Jag går ner på henne och hon gillar det, men vill inte åtgärda tjänsten. Hon säger att jag inte måste om jag inte vill, men jag vill ju det. Vad ska jag göra?

Du behöver acceptera att hon inte vill. För övrigt måste vi sluta se relationer eller sex som byteshandel. Gillar du att gå ner på din tjej och hon gillar det, fortsätt. Det är den bästa typen av oralsex. Du vill väl ändå inte få oralsex av någon som inte vill? En halvhjärtad avsugning är inget att jaga ändå.

Alexandra Rejsmar skriver krönikor om sex och relationer.
Alexandra Rejsmar skriver krönikor om sex och relationer.