Svagt av majoriteten att inte anstränga sig mer

Vi möter en uppgiven, trött och frustrerad medarbetare från hemtjänsten i Södra Vi. Individen visar symptom på stress, utmattning och oro över sitt arbete. Det centrala i skildringen är att ingen verkar lyssna på dem.

Beslutet att splittra hemtjänstgruppen i Södra Vi kritiseras av SD i Vimmerby: "Är det rätt att omplacera gruppen då problemen uppenbarligen handlar om, av kommunen, svag styrning? Hjälper inte den av många kritiserade ledarskapsutbildningen?"

Beslutet att splittra hemtjänstgruppen i Södra Vi kritiseras av SD i Vimmerby: "Är det rätt att omplacera gruppen då problemen uppenbarligen handlar om, av kommunen, svag styrning? Hjälper inte den av många kritiserade ledarskapsutbildningen?"

Foto: Jimmy Karlsson

Insändare2022-04-19 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Här skildras även en upplevd brist i de organisatoriska delarna av verksamheten. Vidare påtalas ett ”mycket ansträngt arbetsklimat” som resulterar i att man undviker kontakt med berörda. Hemtjänsten har varit i kontakt med Kommunal, som gör riskbedömningen att det finns fler allvarliga risker med att splittra gruppen än att behålla den intakt. Den anställde påtalar att det ”brister på ett organisatoriskt plan” vilket Kommunal bekräftar.

Personalen inom hemtjänsten kämpar för sina rättigheter, de känner sig missförstådda och felbedömda. Personalen inom hemtjänsten vill utföra sin profession. Södra Vi hemtjänst är djupt missnöjda med kommunens agerande och beslut att splittra gruppen. Av dem ses det som en bestraffning. Vi får till oss att gruppen trivs tillsammans och påpekar för oss att det till största delen handlar om organisatoriska problem. 

Man ställer sig frågan: Är det rätt att omplacera gruppen då problemen uppenbarligen handlar om, av kommunen, svag styrning? Hjälper inte den av många kritiserade ledarskapsutbildningen? 

Vi Sverigedemokrater hörsammar personalen och konstaterar att de styrande i Vimmerby ej har hittat rätt i styrningen av kommunens omsorg då vi även läser om problemen avseende hemtjänsten i både Frödinge och Tuna. 

Vi Sverigedemokrater hyser den största respekt för all den omsorgspersonal som finns i kommunens organisation. Att den styrande majoriteten inte anstränger sig mer för att lösa de uppkomna problemen är svagt. Våga nu fatta de beslut som gynnar personalen och vårdtagarna. 

Utan vår omsorgspersonal stannar verksamheten!


Jimmy Rödin, Petra Whidotti, Morgan Esping, Roger Sunesson

Sverigedemokraterna Vimmerby