Under söndagen fick alla lagen spela en finalmatch på Linköpings Arena. Och tjejerna njöt.

– Det var riktigt stort. Men jag var jättenervös innan matchen, säger Kadra Mohammed som spelade för Bollihop – KFUM/Tinnis F13.

Bollihop är ett projekt och samarbete mellan KFUM Linköping och BK Tinnis där man erbjuder tjejer i utsatta områden att träna fotboll och futsal. Och att den här festivalen gjorde sitt rätta går inte att ta miste på.

Artikelbild

| Spelarna går ut på Linköping Arena.

– Det var jätteroligt att få spela med andra. Jag har träffat nya kompisar och det är väldigt roligt att se, säger Mohammed efter den avslutande matchen mot Rosenfors.

På andra sidan spelade det äldre Bollihoplaget. Så efter matchen samlade ledarna ihop laget. Och det lät såhär:

– Otroligt bra spelat tjejer. Jag är så himla imponerad över er insats.

Ledaren för det yngre laget, Ella Karlsson, beskriver upplevelsen.

Artikelbild

| Bollihop-KFUM/Tinnis gjorde mål.

– Det har varit jättekul. Vi har bara varit här under söndagen och spelat två matcher. Men vi har kämpat på. Det var häftigt att få spela inne på arenan, säger Karlsson som är grundare till projektet Bollihop tillsammans med Sahar Khalili. Den sistnämnda fyller i.

– Alltså tjejerna ger ju allt när de är inne på planen. De krigar in i det sista och tar för sig. Det är jättekul att se, säger Khalili.

Matchen avslutades med att båda lagen tillsammans, hand i hand, tackade av publiken som var på plats.

– Jag tror att tjejerna själva inser att de har spelat på Linköpings Arena. Och att de har spelat en riktig match mot ett riktigt lag. För man märker hur nöjda de är efteråt. Så det känns häftigt, säger Khalili.

På Ljunkans konstgräs spelade Vikingstad mot Linköping Kenty i flickor 13. Här var det också glada miner.

– Det har varit en väldigt positiv upplevelse. Det är bra att det inte är någon resultaträkning. Alla får vara med och delta på lika villkor. Och det blir inte heller någon hets till att vinna matcher. Utan prestationen är viktigast, säger Anders Karlsson, ledaren för Kenty.

Under den här festivalen har Kenty och Tinnis slått ihop lagen. I övrigt tränar man tillsammans men kommer i seriespelet att spela klubb för klubb. Detta är något tjejerna i laget är mycket positiva till.

– Det roligaste har varit att träffa nya kompisar och få hänga med sitt lag. Man kommer ju hit för att ha roligt, inte bara för att vinna. Därför tycker jag det är jättebra att man inte fokuserar på resultatet, menar tjejerna i Kenty efter den avslutande matchen.