Wigley om målen: "Det jag velat utveckla"

Vimmerby Hockey är klart för playoff efter att ha bortabesegrat Hanhals med 4-1. Två av målen kom från Mathias Wigleys klubba. Något som blivit allt vanligare. "Det känns skönt att äntligen få utdelning", säger centern.

Det handlar om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle", säger Mathias Wigley om sitt målskytte.

Det handlar om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle", säger Mathias Wigley om sitt målskytte.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-02-12 21:55

Nio mål i fortsättningsserien. Därtill sex i grundserien. Mathias Wigley har alltså gjort femton mål hittills den här säsongen. Tidigare har han inte gjort mer än elva mål under en säsong. 

– Det är den delen jag har velat utveckla. Defensiven har jag alltid haft egentligen, men offensiva spelet har jag jobbat för att förbättra. Jag har velat vara ett hot framåt och bidra med poäng. Nu har det lossnat och det känns skönt att få utdelning, säger 25-åringen från Huddinge. 

Han gjorde alltså två mål i onsdagens match mot Hanhals och var därför en nyckel till att VH tog tre poäng. 

– Vid första målet står jag framför mål och Oscar (Gustafsson) jobbar fram pucken bra. Det är bara att få in pucken. Sedan kom det andra målet i powerplay. Då gjorde Anton Carlsson en bra pass till Jagge (Jakob Karlsson), som gav mig en snabb pass. Det var bara att sätta dit den, säger Wigley. 

Han lägger till: 

– Det handlar om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Det är så jag har gjort mina mål. Och så måste man ha skärpan att sätta dit den. 

Mathias Wigley var nöjd med hur laget genomförde matchen, med undantag för inledningen. 

– Vi börjar sådär. Det är lite lojt och dålig inställning. Jag vet inte om det handlar om underskattning eller att vi tror det redan är klart. En falsk trygghet på något sätt. Sedan rycker vi i alla fall upp oss och kontrollerar det bra. Gör det vi ska och vänder matchen. Det visar ändå styrka, säger centern. 

I och med de tre poängen i Kungsbacka är nu Vimmerby Hockey klart för playoff. 

– Det känns bra. Att vinna den här serien har varit målet hela tiden, och nu har vi gjort det. Men det är två matcher kvar och vi ska vara närvarande där och fortsätta spela bra. 

Vad tror du om chanserna i playoff?

– Om vi spelar som vi ska och gör jobbet är vi svårslagna. Vi har en stark defensiv och det går man långt på. Sedan har offensiven blivit bättre och den funkar riktigt bra stundtals. Jag tror vi kommer vara underdog hela vägen och kan hota alla.

Hur ska ni fira detta nu?

– Nu ska vi fylla på med käk och så är det träning imorgon och ladda för matchen på fredag. Sedan har vi en ledig helg där vi kan umgås med familjen och ta det lite lugnt. Men det gäller att vara kvar i nuet och fokusera på nästa match. 

Här har Vimmerbys nummer elva precis gjort 2-1.
Här har Vimmerbys nummer elva precis gjort 2-1.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!