Hampus Wanne måste operera en trilskande vänsterhäl. 25-åringen beräknas missa hela höstsäsongen och därmed finns det också frågetecken inför handbolls-EM i januari.

Wanne har under en tid plågats av smärta i sin vänstra hälsena och hans tyska klubb Flensburg valde därför att gå till botten med problemet. Efter magnetundersökning har man kommit fram till att det kommer att krävas operation, och han väntas nu vara borta från handbollen i flera månader.

"Det är väldigt, väldigt bittert. Vi kommer att sakna Hampus. Inte minst med den tunga belastning som de kommande veckorna kommer att innebära, och då vi behöver alla spelare för att kunna prestera på topp", säger Flensburgs tränare Maik Machulla till klubbens hemsida.

Hampus Wanne ersätts av Lucas Pellas, till vardags i klubblaget Lugi, i förbundskapten Kristján Andréssons trupp till landskamperna mot Island 25 och 27 oktober.

"Det här är den enda återstående samlingen inför EM så målet är att förbereda oss på ett så bra sätt som möjligt för det som kommer i januari. Island är en tuff motståndare och vi måste spela riktigt bra för att besegra dem", säger Andrésson i ett pressmeddelande.