Wall efter segern: "Vi ställs inte på prov"

Gnosjö hade aldrig någon chans. "Det var inget vidare motstånd", som Vimmerby IBK:s Victor Wall uttrycker det. VIBK kunde vinna enkelt och ta över serieledningen i division 2.

Victor Wall, med kaptensbindeln för dagen, fick ta en del diskussioner med motståndarna. Som här när det blev bråkigt efter en eftersläng från en Gnosjöspelare.

Victor Wall, med kaptensbindeln för dagen, fick ta en del diskussioner med motståndarna. Som här när det blev bråkigt efter en eftersläng från en Gnosjöspelare.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2019-11-15 22:34

I och med att CL98IC tappade poäng mot Nybro tar nu Vimmerby IBK över förstaplatsen i tabellen efter att ha vunnit med 13-4 (5-1, 4-1, 4-2) mot Gnosjö IBK. 

– Det känns bra. Roligt att leda en serie, men vi måste fortsätta vara ödmjuka och göra vårt jobb. Inte tänka för mycket på att vi leder.

Så säger vice lagkaptenen i VIBK, Victor Wall, efter en fin insats mot Gnosjö. 28-åringen fick bära kaptensbindeln i fredagens match, eftersom Johan "JC" Carlsson var lite småskadad och inte kunde lira så mycket. 

Vimmerby IBK fick en riktig pangstart på matchen mot Gnosjö, när Jonatan Green gjorde 1-0 efter bara 16 sekunder. Det var de enda 16 sekunderna i matchen där VIBK inte hade ledningen. 

För en bit in i första perioden utökade Johan d.ä. Carlsson (trots skadeproblemen) till både 2-0 och 3-0. Sedan var det aldrig något snack. VIBK fortsatte göra mål, och släppte visserligen in 5-1 med bara en sekund kvar av första perioden, men hade god kontroll. 

I andra perioden ryckte hemmalaget ifrån ytterligare till 9-2, och i tredje perioden glänste kapten Wall med två mål och två assist. Det gav slutsiffrorna 13-4.

– Det var väl inget vidare motstånd om jag ska vara ärlig. De saknade några framträdande spelare om jag inte är helt ute och cyklar. Då blev det ännu enklare för oss, säger Victor Wall efter slutsignalen. 

Är du nöjd med er insats ändå?

– Det är faktiskt svårt att säga om insatsen var bra eller inte, för vi ställdes inte på prov så mycket. Vi gör det bra ibland men det finns en hel del små grejer som kan bli bättre. Till exempel var det alldeles för svagt att släppa in mål med en sekund kvar av första perioden. 

Victor Wall blev poängbäst i VIBK med tre mål och tre assist. Det viftar han bort lite grann när vi står utanför omklädningsrummet och pratar. 

– Alltså, det var ju några gratisassist där får man säga. Så länge vi skapar är jag nöjd, och hur vi delar på poängen spelar inte så stor roll. Idag fick jag göra en del poäng och var väl skönt, men det viktigaste är att laget vinner. 

Nu leder alltså VIBK serien efter 18 poäng på 7 matcher. 

Hade du trott att det skulle gå så här bra?

– Nja, jag vet inte riktigt. Visst hoppas man alltid att det ska gå bra, men vi hade inte direkt någon målsättning på förhand, svarar Wall, och fortsätter:

– Förra året tappade vi allt efter jul. Det är det som gäller nu, att undvika dippar. Men jag tror det ska kunna fortsätta så här bra ändå. Det är världens bästa grupp och känns bara bättre och bättre. Vi är som en stor familj i det här laget, avslutar vice lagkaptenen.

Matchfakta:

Vimmerby IBK - Gnosjö IBK 13-4 (5-1, 4-1, 4-2)

Mål + assist från VIBK-spelarna: Jonatan Green 4+1, Victor Wall 3+3, Elias Travtjenko 2+0, Johan d.ä. Carlsson 2+0, Ricky Gustavsson 1+0, Kevin Hultman 1+0, Mattias Zeilon 0+4, Albin Alfonsson 0+3.

Skottstatistiken: 38-27 (14-6, 13-13, 11-8)

Publik: 407. 

VIBK-spelaren Jack Fridh.
VIBK-spelaren Jack Fridh.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!