Tar över volleybollandslaget: "Stor potential"

Nu är det klart att Lauri Hakala blir ny förbundskapten för damernas landslag i volleyboll. "Kravprofilen utgår från vad vi tror passar det här laget bäst för att kunna prestera i EM 2023", säger Simon Dahl, internationell förbundschef, i ett pressmeddelande.

Damernas landslag i volleyboll, med Isabelle Haak i spetsen, blev femma under EM 2021. Arkivbild.

Damernas landslag i volleyboll, med Isabelle Haak i spetsen, blev femma under EM 2021. Arkivbild.

Foto: Aleksandar Djorovic/TT

Volleyboll2022-03-23 11:51

I december kom beskedet att den tidigare förbundskaptenen Ettorre Guidetti, som lett laget sedan 2019, inte skulle fortsätta.

Nu har svenska volleybollförbundet presenterat den nya förbundskaptenen, Lauri Hakala. Han kommer närmast från ett uppdrag i Finlands olympiska kommitté.

"Jag ser stor potential i det här laget. Taket är högt", säger Hakala i ett pressmeddelande.

Hakala har internationell erfarenhet som assisterande tränare för damlandslagen i Holland och Finland, samt herrlandslagen i Slovenien och Schweiz.

"Det känns väldigt bra att vi lyckats knyta till oss en tränare som matcher den kravprofil vi tagit fram och arbetat utifrån. Kravprofilen utgår från vad vi tror passar det här laget bäst för att kunna prestera i EM 2023", säger Simon Dahl, internationell förbundschef, i ett pressmeddelande.

Sverige, med superstjärnan Isabelle Haak i spetsen, blev femma i EM 2021 efter att ha tagit sig till kvartsfinal. Detta efter att först ha tagit gruppsegern i EM-kvalet under våren. Tack vare resultaten är Sverige direktkvalificerat till EM 2023.

"För det här laget finns det mer att vinna. Jag vet inte hur lång tid det tar att utveckla, men om allt går bra ska vi kunna konkurrera med några av de bästa landslagen i världen", säger Hakala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!