Sveriges EM över efter kross: "Ser extra dåliga ut"

De svenska volleybolldamernas EM-äventyr är över. Regerande världsmästaren Serbien blev övermäktig i åttondelsfinalen som spelades i Bryssel. Serbien vann med 3–0 i set. –Det kändes inte som att vi kom upp i vår nivå, säger Isabelle Haak.

Det är färdigspelat för Sverige och Isabella Haak i EM.

Det är färdigspelat för Sverige och Isabella Haak i EM.

Foto: Virginia Mayo/AP/TT

Volleyboll2023-08-28 18:19

Serbien tog hem första set med 25–17.

Men Sverige reste sig och stod upp bra i det andra setet. Ett tag. Sedan rann det i väg. Anförda av formtoppade stjärnan Tijana Boskovic plockade Serbien setet med förkrossande 25–13.

Även tredje och sista set skulle tillhöra Serbien – som har två raka VM-titlar i ryggen och som jagar revansch efter finalförlusten i EM-finalen mot Italien för två år sedan.

Serbien vann setet med 25–16, matchen med 3–0 och får spela kvartsfinal. För Sverige är det färdigspelat i EM för denna gång.

"Ser extra dåliga ut"

– Det kändes inte som att vi kom upp i vår nivå. Men de spelade väldigt bra, vilket gör att vi ser extra dåliga ut. Det kändes inte som allt satt på plats så det är lite synd. Men vi möter ett bra lag som gör det de skulle, säger Sveriges storstjärna Isabelle Haak i SVT.

Hon fortsätter:

– Det blir lite övermäktigt. Andrabollen funkar inte riktigt och vi kommer inte till de lägen vill vill. Det fungerar inte helt för oss i dag.

Under EM, där värdskapet delades mellan Belgien, Tyskland, Italien och Estland, har det svenska landslaget blandat och gett.

Tuff lottning

Segrar mot Tyskland och Azerbajdzjan, kombinerat med förluster mot Turkiet, Grekland och Tjeckien innebar att Sverige blev fyra i grupp C.

– Vi är ju nöjda ändå. Vi ville ta oss vidare från gruppen. Det var ingen lätt grupp så vi gjorde det bra. Det är bara synd att vi slutar fyra och får möta Serbien, säger Haak.

Därmed lottades man mot Europaettan Serbien som bekvämt vann grupp A och vars EM-resa nu fortsätter vidare.

Serbien är vidare till kvartsfinal.
Serbien är vidare till kvartsfinal.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!