Collegelag slog publikrekord – högsta damsiffran

Nebraskas collegelag i volleyboll drog historiens högsta publiksiffra på ett idrottsevenemang på damsidan. 92 003 såg matchen mot Omaha. –Helt otroligt, det finns inte ord för att beskriva det här, säger Nebraskas Andi Jackson till ESPN.

Det slogs publikrekord när Nebraska och Omaha möttes i volleyboll i Lincoln, Nebraska.

Det slogs publikrekord när Nebraska och Omaha möttes i volleyboll i Lincoln, Nebraska.

Foto: Chris Machian/AP/TT

Volleyboll2023-08-31 11:19

Det tidigare publikrekordet för damidrott sattes i en Champions League-match i fotboll mellan Barcelona och Real Madrid 2022 som sågs av 91 648 åskådare på Camp Nou.

University of Nebraska började i våras jobba för att slå rekordet i den volleybolltokiga delstaten. Nebraska Huskers är NCAA-mästare fem gånger och har haft utsålt i 306 raka seriematcher i sin normala hemmaarena.

Men att världsrekordet för damidrott skulle slås på Memorial Stadium i Lincoln var ändå svårt att ta in.

– När vi gick ut i spelartunneln efter andra set hörde vi i högtalarna att vi hade slagit världsrekordet. Vi försökte vara fokuserade, men alla blev tagna av det. Det går inte att beskriva hur tacksam jag är att få vara del av det här, säger Andi Jackson vars lag vann matchen med 3–0.

Evenemanget kallades för "volleybolldagen i Nebraska" och innehöll också en förmatch.

Supportrar samlades flera timmar före matcherna startade och grillade och umgicks utanför stadion och samtliga elever på universitetet hade fått ledigt.

Trängsel i rekordmatchen på Memorial Stadium.
Trängsel i rekordmatchen på Memorial Stadium.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!