Det var en oerhört viktig seger för Dackarna, som härmed fick revansch på Vetlanda efter förra veckans förlust, 50–40, i Vetlanda. Dessutom fick de med sig bonuspoängen. Patryk Dudek, som i kvällens hemmamatch startade på en av reservplatserna, gjorde en stark kväll och körde in 12+1 poäng.

– Det här var väldigt viktiga poäng eftersom vi jagar en slutspelsplats, och vi tar också bonusen. Allting var briljant idag, säger Dudek.

VM-ledaren Dudek har haft det tufft i Elitserien, samtidigt som han gått som tåget i GP-serien. Men nu lossnade det för polacken:

– Speedway är en svår sport. Banorna är annorlunda, och motorerna reagerar annorlunda varje gång. Men idag körde vi bra, det här var viktigt för framtiden.

Dackarna var flera snäpp vassare än Vetlanda idag, och det syntes. Sammanlagt blev det sex "femettor" för Målilla-laget, noll för Vetlanda. Det var också en värdefull seger med tanke på att Dackarna innan matchen befann sig utanför en slutspelsposition.

– Jag hoppas att vi kan fortsätta köra såhär, vi måste fortsätta kämpa. Det här var viktigt för framtiden, och nu behöver vi fajtas med de andra lagen i våra kommande möten om bonuspoängen, säger Patryk Dudek.