Efter en svajig inledning på matchen, Vita Hästen ska vara glada att de hade 0–0 efter första perioden, så blev tillställningen i Rosengårds ishall allt roligare för Hästens del.

Henrik Rommel pangade sedvanligt in ett mål i powerplay, Marcus Eriksson spräckte sin målnolla den här säsongen och Simon Krekula slog till med en delikatess då han snappade upp pucken efter sitt egen tek och slog in den i nättaket till det matchavgörande målet.

3–0 slutade matchen i Vita Hästen-favör.

– Det är klart att det är skönt, en bra vinst. Man kan tycka och tänka vad man vill, jag tycker vi skulle ha vunnit sist också. Men vi har investerat i många tidigare matcher, säger Leif Strömberg.

Strömberg var inte nöjd med starten i Malmö, men annars gillade han mycket av vad han såg.

– Pantern fick bygga fart och vi stängde inte av det med fart. Det gjorde att vi tappade lite understöd i första perioden, men i de två sista perioderna tycker jag att vi ger varandra det understöd som krävs för att få lägen till att vinna matchen, säger Leif.

Var understödet den stora segernyckeln?– Framför allt att vi samarbetar på ett bra sätt när det ser lite mindre bra ut. En väl genomförd match, precis som i Södertälje.

Du har verkat lugn trots förlusterna på sistone och haft en stark tro på att det ska lossna?

– De kommer inte gratis. Men ung som gammal gör mycket bra saker i vårt lag. Wiå och Degerstedt är två unga spelare som gör det bra.

Hästen ledde med 2–0 inför tredje perioden. En skön, men på intet sätt trygg ledning.

– Att inte bli passiva och stillastående pratade vi om. Sätta press och åka skridskor var fortsatt viktigt. För i andra perioden var vi riktigt bra, där avgör vi matchen, säger Leif Strömberg.

Krekulas mål var väldigt fräckt.

– Han är fyndig och lite fräck i spelet. Han är 20 år och blir bättre för varje match. Ett sparkapital.

Och Josefsson såg het ut där ute.

– En av de absolut bästa på isen. Jag är inte förvånad över det. Det som är positivt är att han är ett bra exempel på vad backspel handlar om. Han är en jätte.

24 minuters istid verkade inte bekomma honom nämnvärt?

– Han är en smart spelare och vet var han ska lägga kraften.

Vad tycker du om Mattias Becks debut?

– Han gjorde en jättebra match. Han bidrar direkt. Man ska veta att han värmde med laget i 20 minuter inför matchen, det är allt han har gjort med oss inför matchen. Han är lite som Josefssons är fast för forwards.

Jens Hellgren missade matchen på grund av sjukdom, förhoppningen är att han ska vara åter i spel till söndagens match mot Björklöven. Detsamma gäller Emil Eriksson.

Däremot är Amil Krupic ett stort frågetecken. Krupic spelade ingenting i tredje perioden mot Pantern efter att ha fått en skridsko över låret.

– Det såg inte så bra ut, konstaterar Leif Strömberg som annars hade mycket att glädja sig åt.

Även Christopher Fish uteblev från spel i tredje perioden efter ljumskproblem.