De spelade i Mariestad i onsdags, spelar i Vimmerby på fredag och i Grums på söndag. Puh! Ett svettigt matchschema, minst sagt.

Men ni i Visby är vana vid det här, eller?

– Nä, det är vi inte. Vi ville egentigen ha ett annat spelschema, men nu är det som det är, säger André Lundholm.

Spelarna lämnade Visby i onsdags morse, då de tog färjan till Nynäshamn. De är borta från Gotland flera dagar.

– Vi har vår bas i Norrköping. Vi låg på hotell där i onsdags och gör det även torsdag och fredag. På lördag åker vi sedan till Karlstad, sover över natt där och spelar mot Grums på söndag. Tanken var egentligen att vi skulle ha spelat hemma mot Vimmerby i morgon (fredag), men vi bytte speldatum med dem för att det skulle passa bättre.

Vad säger spelarna om att vara borta så länge?

– Det är bara att gilla läget. Det är så här det är. Men visst är det tufft. Alla spelare jobbar heltid och det är ett pusslande för att få ihop det, säger André Lundholm.

Det är inte bara en påfrestning för spelarna, utan även för klubben.

– Det kostar mycket pengar. Jag skulle tro att vår resekostnad för Allettan är runt 400 000 kronor.

Har ni råd med det?

– Vår ekonomi är i balans och det finns inget annat alternativ.

Som om inte den här roadtrippen vore nog... det väntar en till runt hörnet.

– Ja, så är det. Vi spelar hemma mot Kristianstad på onsdag nästa vecka. Sedan möter vi Hanhals borta på söndag, Troja borta på onsdag och Huddinge borta på fredag.

Blir det samma upplägg då?

– Nej, inte riktigt. Vi flyger fram och tillbaka för matchen mot Hanhals. Sedan är det flyg till Troja. Från Ljungby blir det buss till Stockholm, med övernattning i Linköping. På lördag flyger vi tillbaka till Gotland efter Huddinge-matchen.

Resultatmässigt har Visby fått en tuff start på Allettan. Hittills ingen seger – men laget har varit nära.

– Vi har haft stolpe ut så här långt. I premiären förlorade vi med 2–1 mot Huddinge, som avgjorde tolv sekunder före slutsignalen. Sedan förlorade vi en jämn match mot Tranås med 3–1. Mot Kallinge föll vi på straffar (2–3) och mot Mariestad blev det en ny uddamålsförlust (2–3).

Om du jämför förra säsongens Visby med årets. Hur bra är ni?

– Vi har föryngrat truppen ganska rejält och jag tycker inte att vi är bättre än förra säsongen. Vi har ett annat lag och spelar också lite annorlunda mot tidigare. Vi är inte längre så fysiska och har inte heller den typen av spelare. Vi är ett kollektiv, utan några direkta stjärnor. Men visst, Mikael Adamsson är en stark målskytt och gjorde många mål i grundserien.

Jodå, han stod närmare bestämt för 19 fullträffar, näst bäst av alla spelare i HockeyEttan.

Visby/Roma har goda minnen från mötena mot Vimmerby förra säsongen. Som bekant var det just Gotlandslaget som slog ut VH i playoff två.

– Vi gjorde det bra, men Vimmerby var bättre än oss spelmässigt. Inget snack om saken. Enligt mig var det vår kvalrutin som fällde avgörandet den gången. Om jag minns rätt så har vi gått till playoff tre inte mindre än sju gånger de senaste åtta säsongerna.

Har ni bra koll på Vimmerby?

– Jag har begränsad koll, men vår tränare (Mike Berrahell) vet mer. Vi vet att Vimmerby är ett starkt lag, trots att de tappade flera duktiga spelare inför säsongen, som Kokkonen (Jesper) och Modigs (Markus). Vi måste göra en jättebra match för att vinna mot dem, helt klart.