I förra helgens drama mot Högsby var det Adam Kisitu som frälste Vimmerby med två sena mål.

Mot Boxholm fick han chansen från start. Kisitu tackade för förtroendet genom att knorra in en frispark i den tolfte matchminuten.

– Om den förra frisparken mot Högsby var en enkel bredsida var det här ett betydligt svårare tekniskt nummer. Adam böjde den över muren, i ”fel” hörn för målvakten. Det var riktigt bra gjort, säger tränaren David Lindgren.

Överlag var VIF-tränaren nöjd med den första halvleken.

– Det var stabilt. Vi dominerade ganska kraftfullt och hade bra fart på bollen. I halvtid snackade vi om att inte ge Boxholm något halmstrå. Vi visste att de inte skulle orka försvara sig lika bra i den andra halvleken, säger Lindgren.

Men Boxholm hittade det där halmstrået och kvitterade i den 60:e minuten.

– Det målet kom oväntat. De slog en frispark som touchade vår mur och gick in i krysset.

Var du orolig den sista halvtimmen?

– Nja, vi var så mycket bättre. Man bara väntade på att det skulle bli mål. Men samtidigt har man inte råd att missa hur mycket som helst.

Till slut, i den 75:e minuten, kom 2–1 till Vimmerby. Rickard Thuresson satte en straff, efter att Simon Sandholm blivit nedriven. I samma sekvens fick Boxholm en spelare utvisad.

Thuresson satte även 3–1 i slutet.

– Ett jättefint mål. ”Thure” höll emot bra, tog sig in i straffområdet och sköt in bollen i det bortre krysset, säger David Lindgren.

Mittbackarna Markus Ahl och Oskar Bergman gjorde en bra match, liksom mittfältarna Amel Komina och Karl-Viktor Söderquist (toppmatch!). Framåt var trion Rickard Thuresson, Adam Kisitu och Simon Sandholm ett ständigt hot för Boxholms backlinje.

Tack vare segern är VIF ny serieledare med tre poängs marginal. De värsta konkurrenterna Assyriska och Smedby har dock en match mindre spelad.