Vinst för Vimmerby i premiären

Vimmerby Hockey fick segerjubla i säsongens första match. Laget besegrade Nybro på bortais med 5–4 under onsdagskvällen.

Vimmerby besegrade Nybro i säsongens första träningsmatch.

Ishockey2019-08-14 21:09

Det var en förstaperiod som innehöll en hel del slarv från Nybro.Gästande Vimmerby var i tur oerhört vassa med att ta vara på detta. Inledningsvis var det Nybro som tryckte på och Tomas Rydén fick stå för flertalet svettiga räddningar. Men det var ett VH som kändes riktigt farliga i omställningspelet – och det var precis så som öppningsmålet i matchen kom. Efter åtta minuter stänkte Roman Semjonovs dit 0–1 genom ett snyggt handledsskott.

Åtta minuter senare tog VH vara på ett pucktapp i egen zon av Nybro. Återigen var Semjonovs inblandad och den här gången spelade han fram till Martin Jönsson som kunde sätta dit 0–2 på friläge. Tvåmålsledningen stod sig sedan första perioden ut.

Till mittenperioden kom det ut ett Nybro som sprudlade av energi. Vimmerby blev rejält tillbakapressade och det dröjde bara fem minuter så hade hemmalagets Kalle Hult reducerat, 1–2.

Bara fem minuter senare var det också kvitterat efter en riktigt fin soloprestation av Nybros Simon Hansson. Jämfört med första perioden var det ett stimmigt Vimmerby som inte kändes alls lika organiserat och giftiga längre i omställningsspelet.

Det kändes i luften att Nybro var på väg att vända på matchen – men då kom istället 2–3 från ingenstans. Efter en magnifik soloräd kunde Martin Jönsson läckert sätta sitt andra mål i matchen. Men Nybro skulle få det sista ordet. Med en minut kvar av mittperioden slarvade VH i egen zon och Alex Ek sköt via stolpen in 3–3.

Vimmerby fick en drömstart på tredjeperioden. I tredje minuten blev Roman Semjonovs tvåmålskytt i ett powerplay som bara hade varat i några sekunder. 3–4 alltså och det var verkligen ett helt annat VH i tredje. Med tio minuter kvar fick Vimmerby spela fem mot tre – och då såg Semjonovs till att även sätta dit sitt tredje mål. Nybro fick in en sen reducering till 4–5 i slutminuterna och var oerhört nära en kvittering i slutet. Men VH fick segerjubla i säsongens första match med segersiffrorna 5–4.