Vinst är ett måste för Vimmerby TK

Allt avgörs i sista matchen för Vimmerby TK. Smålandsstenars TK måste besegras för nytt kontrakt. "Vi hör hemma här", säger VTK-spelaren Eric Lindström.

Foto: Pressbild

Tennis2019-06-19 11:00

Det är en riktig nagelbitare som väntar Vimmerby TK på onsdagskvällen. En uppskjuten match borta mot Smålandsstenars TK. VTK måste vinna för att hålla sig kvar i division 1, landets högsta utomhusserie.

– Det är vinst som gäller, annars är vi rökta. Vi måste göra vårt bästa och spela bättre, för det kan vi, säger Eric Lindström, spelare i VTK.

Vimmerby befinner sig näst sist i tabellen på två inspelade poäng. Fyran Smålandsstenar har en poäng mer. För hemmalaget räcker det alltså med ett oavgjort resultat för att få nytt kontrakt. Vad Smålandsstenar ställer upp med för lag kan givetvis påverka utgången. Lindström om STK:

– De har några duktiga killar i sitt lag. Men om de ställer upp med det lag som spelat i deras senaste matcher ska vi ha bra chanser att slå dem.

VTK inledde säsongen starkt med en seger i debutmatchen i division 1. Efter det har det gått tyngre och laget har förlorat sina tre senaste matcher. Nu ställs allt på sin spets i en sista och helt avgörande match.

– Det skulle vara fantastiskt att hålla oss kvar. Division 2 har vi varit i länge innan det här, och vi hör hemma här i "ettan", menar Lindström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!