Vimmerbys segertåg fortsätter

Tyringe – en enkel match? Nä, inte alls. Serieledande Vimmerby fick slita hårt för segern mot skåningarna, men vann till slut med 3–1.

Sport2018-11-14 21:06

Ishockey

VH tog ytterligare ett kliv mot Allettan i afton när laget tog sin tolfte (!) vinst i hockeyettan.

Trots periodvis bastant spelövertag, visade sig Tyringe vara en svår motståndare att betvinga.

Det började på allra bästa sätt för ett formstarkt Vimmerby. Redan efter fyra minuters spel satte Christian Blomqvist 1–0 för hemmalaget i slottet. Målet var vackert, där Jakob Karlsson och Måns Carlsson stod för ett fint förarbete i powerplay.

Var vi på väg mot ett målkalas, liknande det som Nybro bjöd på i förra omgången mot just Tyringe (7–1)?

Nej, då. Vimmerby var ineffektivt i avslutningarna, samtidigt som Tyringemålvakten Anton Johansson var bra. Det var också hans kollega i VH, Jonathan Stålberg – igen. VH förde spelet, men släppte väl enkelt till ett par jättelägen för skåningarna. Då stod Stålberg pall för allt. Bland annat stod han för en dubbelräddning när VH-fostrade Tobias Fridh var igenom. Samma sak när Kevin Ericsson i princip hade öppet mål. En fantomräddning höll VH-målet fritt från påhälsning.

I mittperioden ökade trycket från Vimmerby ännu mer. Laget parkerade långa stunder i Tyringes zon. Massvis av chanser skapades, men inga skott gick in i mål.

Inför slutakten var Blomqvist fortfarande matchens dittills ende målskytt.

Det skulle raskt förändras. Bara en minut in på perioden pangade Andreas Anarp in kvitteringen i nättaket.

Strax efteråt åkte gästerna på två utvisningar inom loppet av fem sekunder. Båda gångerna var förseelsen puck-out (!).

VH behövde inte lång tid på sig för att återta ledningen. En av matchens främsta aktörer, kaptenen Jakob Karlsson, rakade in 2–1 efter klapp-klapp-spel.

Tyringe tappade till synes en del av gnistan efter målet. VH kontrollerade spelet och när Alexander Anderssons dragskott gick in till 3–1, kändes matchen mer eller mindre avgjord.

Det slutade också 3–1.

Jonathan Stålberg har stått för flera fina insatser i VH-dressen senaste tiden.
Vimmerby–Tyringe: 3–1

Första perioden: 1–0 (4.05) Christian Blomqvist (Måns Carlsson, Jakob Karlsson).

Tredje perioden: 1–1 (41.53) Andreas Anarp (Kevin Ericsson, Belmin Mesanovic), 2–1 (44.00) Jakob Karlsson (Pontus Johansson, Pontus Näsén), spel 5/3, 3–1 (53.22) Alexander Andersson (Mathias Wigley).

Utvisningar: VH 1x2. Tyringe: 6x2.

Skott: 33-21 (15-10, 9-7, 9-4)