Vimmerbys långa segersvit bruten

Vimmerby IBK har tappat poäng för första gången denna säsong. Borta mot tabelltrean Sävsjö B fick laget bara med sig en poäng efter slutsiffrorna 5–5.

Vimmerby IBK fick nöja sig med en poäng borta mot Sävsjö B.

innebandy2019-01-20 17:08

Vimmerby fick en smakstart på matchen när lagets poängdrottning Ammelie Lennström satte 0–1 tidigt i första perioden. Målet betydde Lennströms 20:e poäng för säsongen och hon skulle producera ytterligare tre i denna match. VIBK kom sedan av sig efter ledningsmålet då hemmalaget både kvitterade och tog ledningen i den andra perioden. Men gästerna slutade inte kämpa, utan därefter blev det ställningskrig i matchen. Nathalie Larsson och Emma Jigsved kvitterade två gånger om för Vimmerby.

Sedan hade gästerna helt plötsligt vänt matchen till ledning 3–5 efter mål av Wilma Edgren och Ammelie Lennström. Lika snabbt skulle dock ställningen förändras igen. Inom loppet av knappt 30 sekunder kom Sävsjö ikapp till 5–5, vilket till sist var hur denna matchen slutade.

– Vi gör en bra match utifrån förutsättningarna med många frånvarande. Synd vi inte lyckas knyta ihop säcken i slutet men oavgjort är hyfsat rättvist, menar VIBK-tränaren Jonas Friberg.

Det oavgjorda resultatet var VIBK:s första poängtapp för säsongen.

– Men vi är fortsatt obesegrade, det tar vi med oss, säger Jonas Friberg.

Kvartetten Ammelie Lennström, Julia Pettersson, Edith Edvardsson och Klara Eklund beröms.