Kungen i grillen har aldrig spelat cupen själv

A-lagskaptenen Oskar Stejdahl spelade aldrig Bullerby Cup själv. Men att jobba i gillen på Ceosvallen för sitt Vimmerby IF vill han inte missa.

A-lagskaptenen Oskar Stejdahl har koll på hur man får bästa resultatet på grillen.

A-lagskaptenen Oskar Stejdahl har koll på hur man får bästa resultatet på grillen.

Foto: Christer Andersson

Vimmerby2025-07-25 11:00

När hans pojklag skulle spela Bullerby Cup blev det istället en utlandsresa med familjen. Den missen kan han fortfarande gräma sig lite över.

– Jag skulle ha varit med och laget gick till final, minns 27-årige mittfältaren Oskar Stejdahl.

Varje sommar ska A-lagsspelarna göra en insats för föreningen genom att jobba i grillen.

– Det gör jag med glädje. Vi får så mycket av klubben. Det är roligt att träffa folk. Det blir från klockan tio till åtta.

Ledarna sköter oftast grillen och spelarna servar från vagnen. Karréskivor, hamburgare och korv med dricka.

Pippi är Oskar Stejdahls favorit från cupgrillen.
Pippi är Oskar Stejdahls favorit från cupgrillen.

Din cupfavorit från grillköket?

– Pippi. Allt i ett. Bröd, kött, grönt och sås. Första timmen gjorde vi nog ett 30-tal. Det blir säkert hundra under dagen.

Hur många gånger har du jobbat här?

– Fem-sex gånger sedan 2016. Jag är veteranen i kiosken.

Din favorit på hemmagrillen?

– En fin dovhjortsfilé. Den ska vara lagom bränd och ändå saftig.

Hur lyckas man?

– Man får inte börja för tidigt och inte för sent. Det ska vara lagom glöd.

Vad äter du allra helst?

– En äkta pasta carbonara. Inte med grädde och bacon. Det ska vara ägg, pecorinoost, guanciale, griskind alltså.

Två dagens från grillen. Oskar Stejdahl serverar i luckan.
Två dagens från grillen. Oskar Stejdahl serverar i luckan.

Du är alltså lagets finsmakare?

– Det låter jag vara osagt.

Vilken stjärnkock är du mest lik?

– Hm, jag får säga Per Moberg.

Vem är lagets storätare?

– Albin Gustafsson. Han äter mycket och allt.

Vem är kinkigast med maten?

– Pontus Bragsjö. Korv eller hamburgare enkelt, inget på och ingen sallad.

Vem är lagets flitigaste på att hjälpa till?

– Alla, faktiskt. Vi gör det tillsammans och ingen tycker att det är tråkigt.

Fixar ni hösten på planen lika bra?

– Ja, vi måste ha inställningen att vinna varje match. Fortsätta bygga vidare på det som var bra under våren och göra allt bättre.

Dags att vända karréskivor och burgare.
Dags att vända karréskivor och burgare.
Karréskivor, potatissallad, tzatsiki och grönsaker.
Karréskivor, potatissallad, tzatsiki och grönsaker.
Karta: Ceosvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!