Vimmerby vill vända dystra trenden

Det har blivit två förluster i rad för Vimmerby Hockey. Nu har man ett jätteläge att vända på den trenden när nästjumbon Hanhals kommer på besök. "Vi måste ta kontroll över matchen", menar VH-tränaren Phil Horsky.

Oliver Kempainen har varit sjuk och riskerar att missa matchen mot Hanhals.

Oliver Kempainen har varit sjuk och riskerar att missa matchen mot Hanhals.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-11-20 06:30

Matcherna duggar tätt för Vimmerby Hockey. På onsdag är dags att välkomna Hanhals till Vimmerby Ishall, och VH får gälla som favoriter mot laget som ligger näst sist. Även om det blev förlust senast (mot Tyringe på straffar) och mot Nybro (5–1) innan dess så kommer VH-tränaren Phil Horsky inte att förändra alltför mycket i laget.
– Vi har inte tid för att ändra på så mycket saker. Det var mycket som var bra senast och vi ska bara fortsätta på samma sätt, säger Phil Horsky, som också menar på att det var en tuff match på förhand:
– Det är aldrig lätt mot Tyringe och vi visste att det skulle bli svårt. 

Hanhals har inte imponerat i HockeyEttan den här säsongen och ligger näst sist med sina elva poäng. Trots att det mesta talar för att VH missar topp fem-placeringarna nu så krävs det en seger för att i alla fall fortsatt ha en teoretisk chans.
Vad blir viktigast för er del nu mot Hanhals?
– Att slå deras press och inte falla in i deras spel. Vi måste ta kontroll över matchen och ha en bra disciplin men samtidigt utnyttja spelet över hela banan. Jag tycker att vi skapar tillräckligt med målchanser i alla matcher men saknar det där sista, att trycka in puckarna i mål, säger Horsky. 

Oliver Kempainen har varit sjuk och är ett frågetecken inför matchen. Beslut om hans medverkan kommer att tas under onsdagen, innan matchen. 

VH ligger på nionde plats i serien med 19 poäng. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!