Vimmerby vände och vann tuffa kampen

Vimmerby Hockey åkte den långa vägen till Kungsbacka för en på förhand tuff bortamatch mot Hanhals Kings. Tufft blev det också, men VH klarade av utmaningen och vann med 5-2.

Matchen innehöll flera tuffa dueller. Här blir Roman Semjonovs tacklad av Hanhalsspelaren Anton Sandberg.

Ishockey2020-01-22 21:03

Hanhals hade sex segrar och tre förluster inför den här matchen - och var alltså det lag som, efter Vimmerby, gått bäst i vårserien. Men hemmalaget hade flera viktiga spelare borta. Ludwig Niederbach och David Stenbacka saknades på grund av sjukdomar. Dessutom var meriterade nyförvärvet Mathias Porseland borta av oklar anledning.

Trots flera bortfall, och trots att Vimmerby inledde klart bäst, gjorde Hanhals första målet. Efter två minuter satte Johan Holmberg 1-0 lite från ingenstans. Och kort senare gjorde hemmalaget även 2-0.

Det såg tungt ut för VH, som inte behövt hämta upp så många underlägen under vårserien. De visade dock kvalitet och fin inställning när Mathias Wigley reducerade efter 13 minuter. Bara en minut senare satte Niklas Salo, matchens lirare, 2-2.

I andra perioden fullbordade VH vändningen. Oskar Carlsson gjorde 3-2 i powerplay med ett hårt distansskott. Sedan utökade lagkaptenen Jakob Karlsson till 4-2, även det målet i powerplay.

Den tredje och sista perioden var inte alls lika spännande och underhållande som de två första. VH kontrollerade allting rätt bra och spelade mest av matchen. Nils Rygaard satte sedan slutresultatet, 5-2, i öppen kasse.

De tre poängen mot Hanhals innebär att Vimmerby tar sin tionde raka seger i fortsättningsserien. I och med att Kalmar förlorade mot Dalen växer också avståndet ner till andraplatsen. Nu har VH ett försprång på tretton poäng med åtta matcher kvar.

Oscar Gustafsson åker ifrån en Hanhalsspelare.