Vimmerby tillbaka på vinnarspåret igen

Efter tre raka förluster (varav en på övertid) lyckades VH under fredagen vinna igen. De besegrade seriejumbon Tyringe med 3–0 (1–0, 1–0, 1–0).

Vimmerby Hockey firar efter att Kristoff Kontos satt dit det avgörande 3-0-målet.

Ishockey2020-02-07 21:12

Vimmerby Hockey kom till fredagens match med tre raka förluster bakom sig. Det var därmed ett laddat och revanschsuget hemmalag vi fick se kliva ut på isen.

VH inledde också i ett hejdundrande tempo. De var på tårna direkt och satte 1–0 efter bara 26 sekunder. Det var Kristoff Kontos som satte in pucken fint framför mål. Där dök Nils Rygaard upp och tryckte dit ledningsmålet. Det var Norrköpingssonens tredje mål i VH-tröjan.

Efter målet fortsatte Vimmerby trycka på och det såg ut att kunna bli en behaglig resa. Men gästande Tyringe fick ordning på spelet och kämpade sig in i matchen. Resten av första perioden var någorlunda jämn, där båda lagen hade målchanser. Tyringe fick kanske sin bästa möjlighet när de kontrade i boxplay och Sebastian Freed Karlsson fick ett friläge. Den räddade dock Tomas Rydén. Vimmerbys Kristoff Kontos fick senare chansen att utöka på straff, efter att Oliver Kempainen blivit oschysst stoppad framför mål. Kanadicken satte en straff mot Mörrum i onsdags, men den här gången stod Tyringekeepern Mate Garbacz i vägen.

Även i andra perioden gjorde Vimmerby mål tidigt. Efter ett mycket vackert anfall spelade Roman Semjonovs fram till lagkaptenen Jakob Karlsson, som kunde sätta dit pucken i öppet mål. Detta efter drygt tre minuter. Sedan blev det en ganska ryckig andra period. Båda lagen gjorde mycket misstag och det var inga fina anfall. Tyringe hade dock en bra möjlighet att reducera mot slutet när de spelade både fem mot tre och fem mot fyra.

Men det blev inga fler mål i mittenperioden och ställningen var således 2–0 till VH inför sista 20 minuterna.

Tredje perioden var inte helt olik de andra. VH började bäst igen och hade bland annat ett powerplay, som de dock inte lyckades ta vara på. Efter sju minuter i sista perioden utökade hemmalaget ledningen. Detta efter en blixtsnabb kontring där Niklas Salo och Nils Rygaard jobbade fram pucken till Kristoff Kontos som sköt i mål. Sjunde målet för kanadicken som alltid är väldigt klinisk i avsluten.

Ledning 3–0, men än var inte segern bärgad. VH fick nya utmaningar, när Oscar Gustafsson först fick 10 minuters utvisning efte och sedan blev även Christoffer Rasch utvisad för snack.

Detta lyckades hemmalaget reda ut, och resten av matchen blev mest en transportsträcka. Spelet böljade lite fram och tillbaka, men det kändes avgjort sista tio. Det var det också och när slutsignalen ljöd stod det 3–0 till hemmalaget på matchklockan.

Dessa tre poäng gör att VH behåller avståndet på fem poäng till Kalmar, som vann mot Borås under fredagen.